0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaPanično nakupovanje žarnic

Panično nakupovanje žarnic

MORDA VAS ZANIMA

Po Evropi se je razširilo panično nakupovanje še zadnjih zalog navadnih žarnic, dokler so te še v prodaji.
žarnica, varčna žarnica, 75W žarnicaZadnje leto so 100W žarnice postale prepovedane, kar je sprožilo prvi val nakupovanja zalog, ker se potrošniki bojijo dražjih energijsko varčnih alternativ. Pri European Lamp Companies so za javnost povedali, da potrošniki po Evropi grabijo po zadnjih zalogah 75W žarnic, kar je sprožilo 35 % povišanje prodaje žarnic.

- Oglas -

Največ potreb je trenutno v Nemčiji, Avstriji, na Poljskem in v srednji Evropi. Zaenkrat se v Sloveniji tega sicer verjetno še ne zavedamo dobro, vendar prihaja nova doba bolj varčnih žaric. Po nekaterih podatkih sodeč, bi naj CFL varčne žarnice nekaterim ljudem celo povzročale glavobole in kožne izpuščaje.

Poleg tega pa naj ljudje nebi bili ravno navdušeni k nakupu teh žarnic zaradi nesmiselnih oblik, ter zaradi počasnega prižiganja nekaterih modelov varčnih žarnice, prav tako pa nekatere izmed teh žarnic tudi utripajo, kar je lahko moteče.

Panično nakupovanje žarnic naj bi se po podatkih sodeč še povišalo, ko bodo prihodnje leto prepovedana prodaja tudi 60W žarnic, postopoma pa naj bi se do leta 2012 stara generacija žarnic popolnoma ukinila iz prodaje. Takšen zakon je sprejela Evropska Unija z namenom, da bi do leta 2020 zmanjšala odstotek toplogrednih plinov za 20%.

.

NAJNOVEJŠE