Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Dom & energijaPanično nakupovanje žarnic

Panično nakupovanje žarnic

MORDA VAS ZANIMA

Po Evropi se je razširilo panično nakupovanje še zadnjih zalog navadnih žarnic, dokler so te še v prodaji.
žarnica, varčna žarnica, 75W žarnicaZadnje leto so 100W žarnice postale prepovedane, kar je sprožilo prvi val nakupovanja zalog, ker se potrošniki bojijo dražjih energijsko varčnih alternativ. Pri European Lamp Companies so za javnost povedali, da potrošniki po Evropi grabijo po zadnjih zalogah 75W žarnic, kar je sprožilo 35 % povišanje prodaje žarnic.

- Oglas -

Največ potreb je trenutno v Nemčiji, Avstriji, na Poljskem in v srednji Evropi. Zaenkrat se v Sloveniji tega sicer verjetno še ne zavedamo dobro, vendar prihaja nova doba bolj varčnih žaric. Po nekaterih podatkih sodeč, bi naj CFL varčne žarnice nekaterim ljudem celo povzročale glavobole in kožne izpuščaje.

Poleg tega pa naj ljudje nebi bili ravno navdušeni k nakupu teh žarnic zaradi nesmiselnih oblik, ter zaradi počasnega prižiganja nekaterih modelov varčnih žarnice, prav tako pa nekatere izmed teh žarnic tudi utripajo, kar je lahko moteče.

Panično nakupovanje žarnic naj bi se po podatkih sodeč še povišalo, ko bodo prihodnje leto prepovedana prodaja tudi 60W žarnic, postopoma pa naj bi se do leta 2012 stara generacija žarnic popolnoma ukinila iz prodaje. Takšen zakon je sprejela Evropska Unija z namenom, da bi do leta 2020 zmanjšala odstotek toplogrednih plinov za 20%.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×