Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeIKEA bo uporabljala geotermalno energijo

IKEA bo uporabljala geotermalno energijo

MORDA VAS ZANIMA

Novo IKEINO trgovino , ki se bo gradila v Koloradu, ZDA, bo hladila in ogrevala geotermalna energija.
Ikea, geotermalna energijaIKEA je dobila pomoč s strani znanstvenikov pri NREL za gradnjo in izdelavo geotermalnega sistema pod trgovinino garažo. 152m pod tlemi bodo namreč namestili 130 cevi, ki bodo črpale tekočino, ki bo pomagala greti ali hladiti trgovino.

- Oglas -

Med najbolj ekstremnimi temperaturami sicer sistem ne bo mogel delovati sam od sebe, vendar pa bo to le nekaj tednov na leto. Ob normalnih temperaturah pa bo sistem lahko nemoteno skrbel za primerno temperaturo v trgovini.

IKEA bo uporabila trgovino na tej lokaciji, ki bo odprta šele naslednje leto, kot test omenjene tehnologije. Če se bo ta izkazala za uporabno, bodo namestili podoben sistem še v druge trgovine, vendar za enkrat le v severni Ameriki.

Vsi vemo, da so veliki trgovski centri energijsko izredno požrešni, zato je to dober korak v bolj čisto pridobivanje toplote oziroma hlajenje prostorov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×