Ekologija & okoljeIKEA bo uporabljala geotermalno energijo

IKEA bo uporabljala geotermalno energijo

MORDA VAS ZANIMA

Novo IKEINO trgovino , ki se bo gradila v Koloradu, ZDA, bo hladila in ogrevala geotermalna energija.
Ikea, geotermalna energijaIKEA je dobila pomoč s strani znanstvenikov pri NREL za gradnjo in izdelavo geotermalnega sistema pod trgovinino garažo. 152m pod tlemi bodo namreč namestili 130 cevi, ki bodo črpale tekočino, ki bo pomagala greti ali hladiti trgovino.

- Oglas -

Med najbolj ekstremnimi temperaturami sicer sistem ne bo mogel delovati sam od sebe, vendar pa bo to le nekaj tednov na leto. Ob normalnih temperaturah pa bo sistem lahko nemoteno skrbel za primerno temperaturo v trgovini.

IKEA bo uporabila trgovino na tej lokaciji, ki bo odprta šele naslednje leto, kot test omenjene tehnologije. Če se bo ta izkazala za uporabno, bodo namestili podoben sistem še v druge trgovine, vendar za enkrat le v severni Ameriki.

Vsi vemo, da so veliki trgovski centri energijsko izredno požrešni, zato je to dober korak v bolj čisto pridobivanje toplote oziroma hlajenje prostorov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×