Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaFibromialgija – dodatki, ki pomagajo ublažiti simptome

Fibromialgija – dodatki, ki pomagajo ublažiti simptome

MORDA VAS ZANIMA

Fibromialgija danes končno dobiva pozornost, ki si jo zasluži. V preteklosti ljudi s kroničnimi bolečinami, za katere ni bilo jasnega fiziološkega vzroka, pogosto niso jemali resno. Stanje se je na srečo izboljšalo, čeprav stroka še vedno ni povsem enotna. Če se tudi sami soočate s hudimi bolečinami, je prvi ukrep vsekakor ta, da poiščete zdravnika, ki vam bo znal prisluhniti in ki je seznanjen s fibromialgijo.

- Oglas -

Fibromialgija

Hude bolečine sicer niso edini simptom, ampak pacienti pogosto doživljajo tudi občutek hude utrujenosti, pojavljajo se težave s spanjem, koncentracijo, spominom in s prebavo, glavoboli ipd. Čeprav za zdaj  še nista znana niti natančen vzrok za fibromialgijo niti rešitev, pa obstajajo določeni pristopi, ki so lahko zelo učinkoviti pri lajšanju simptomov. Ena izmed možnosti so tudi prehranska dopolnila oziroma različni dodatki …

Magnezij

Obstajala naj bi povezava med fibromialgijo, ki je sicer še posebej pogosta pri ženskah, in pomanjkanjem magnezija. Tako je lahko pri pacientih koristno dodajanje omenjenega minerala. Magnezij je znan po tem, da pomaga ublažiti bolečine v mišicah, poleg tega pa preprečuje težave s spanjem. Seveda pa ni nujno, da posežete po prehranskih dopolnilih. Sprva lahko poskusite tudi s povečanim vnosom živil, bogatih z magnezijem.

Vitamin D

V primeru fibromialgije morate biti zelo pozorni tudi na vitamin D. Čeprav je pomanjkanje tega vitamina tudi nasploh zelo pogosto, je odstotek še posebej visok prav pri bolnikih s fibromialgijo. Poskušajte vsak dan preživeti približno 10–20 minut na soncu, pomagate pa si lahko tudi s prehranskimi dopolnili, ki vsebujejo vitamin D. To bo pomagalo pri krepitvi vašega imunskega sistema, izboljšanju razpoloženja in ublažitvi težav s spominom/koncentracijo.

D-riboza

- Oglas -

Riboza je pravzaprav naravni sladkor, ki je prisoten v naših celicah. Tudi uporaba prehranskih dopolnil, ki vsebujejo D-ribozo, lahko pomaga pri različnih simptomih, značilnih za fibromialgijo. Poskrbi za več energije, večjo kakovost spanja in ublažitev bolečin. Vendar pa morate biti previdni, če uživate določena zdravila, predvsem za diabetes. Pred začetkom rednega uživanja katerih koli prehranskih dopolnil za lajšanje simptomov bolezni se je sicer vedno smiselno posvetovati tudi z zdravnikom.

Kurkumin

Kurkumin je aktivna sestavina kurkume, ki poskrbi za močne protivnetne učinke. Pri pacientih s fibromialgijo lahko to pomeni koristno pomoč pri lajšanju bolečin, pogosto pa tudi prebavnih težav. Če se odločite za prehransko dopolnilo, pazite, da vsebuje tudi piperin, saj ta poveča biološko razpoložljivost oziroma izboljša absorpcijo kurkumina. V primeru da želite za začetek poskusiti s tem, da v čim več jedi vključite tudi kurkumo ali jo uporabljate za pripravo napitkov, pa zraven vedno dodajte še ščepec črnega popra.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×