DomovZdravje & prehrana7 ajurvedskih nasvetov za zdravo prebavo

7 ajurvedskih nasvetov za zdravo prebavo

hrana

6. Z naslednjim obrokom počakajte, dokler se vam ne prebavi prejšnja hrana

Razni prigrizki med obroki velikokrat pridejo prav, še posebej pri ljudeh, ki so nenehno na poti. Stalno zaposlenim ljudem pride grizljanje prigrizkov v navado. Nevarnost pri tem pa je, da prebavni sistem nima dovolj časa za obdelavo hrane, ki smo jo pravkar pojedli. Ob tem naše telo pogosto pripelje do številnih prebavnih motenj.

- Oglas -

Doživeli boste fizično lahkotnost, navdušenje, lakoto in splošno udobje v telesu, ko bo telo prebavilo vaš zadnji obrok. Šele ko boste prejeli vse te signale, lahko s hrano nadaljujete.

7. Izogibajte se jedem, ko se čustveno ne počutite dobro

Čustva so kot hrana v smislu, če se ne prebavijo dobro, postanejo škodljiva za nas. Pomirite si misli in intenzivne občutke, kot je jeza, žalost ali strah, preden začnete jesti. Z drugimi besedami, ne jesti, ko ste v napeti in obremenjeni.

Preizkusite zgornje nasvete in velika verjetnost je, da boste občutili razliko v vašem telesu.

- Oglas -

Preberite si tudi članek 15 nasvetov iz ajurvede za zdravje prsi tukaj >>

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×