Zdravje & prehrana7 ajurvedskih nasvetov za zdravo prebavo

7 ajurvedskih nasvetov za zdravo prebavo

MORDA VAS ZANIMA

Ste naveličani in utrujeni, počasna prebava in napihnjenost pa vam vedno znova povzroča skrbi? Če še niste odkrili ajurvede, medicine starodavne Indije, ki se ponovno pojavlja kot trajnostna zdravstvena rešitev na svetovni ravni, so spodnji nasveti pisani za vas. Upoštevajte jih in vaš vsakdan bo postal bolj lagoden.

- Oglas -

Zdrava prebava je ključna, zaradi nje se vam zdravje lahko dramatično izboljša z naslednjimi skrivnostmi ajurvede.

ingver

1. Začnite obrok z majhnim kosom svežega ingverja in ščepcem soli.

Ingver je ajurvedska rastlina z mnogimi čudovitimi lastnostmi za spodbujanje prebave. To je še posebej koristna informacija za tiste, ki se srečujejo z zaprtjem, pa tudi pogostim kašljem in prehladom. Tisti, ki pogosto doživljajo krvavitve, naj glede uživanja svežega ingverja raje premislijo.

Sol pa je še dodatni pospeševalec prebave. Ajurveda priporoča kameno sol, saj ima dodatno korist za podporo oči in srca, brez pekočega občutka.

2. Jejte topo hrano in pijte toplo vodo.

- Oglas -

Veliko ljudi je takoj opazilo, kako se je njihova prebava začela izboljševati, čim so naredili prehod iz mrzle v toplo vodo in iz surove hrane na toplo hrano. Zakaj? Prebavni sistem je podoben požaru. Kot vsak ogenj, prebavni sistem »ugasne«, ko zlijemo vanj hladno snov. Prebavni sistem se vžge s toplimi živili in pijačami.

3. Na prehranjevanje vedno glej kot na sveto izkušnjo.

V ajurvedi je veliko modrosti, med drugim tudi ta, da je na hrano treba gledati spoštljivo. To pomeni, da si za vsak obrok vzemite čas, pred obroki se tiho usedite in imejte občutek povezanosti in hvaležnosti z vašo hrano. Tiho in mirno sedenje, obrok na poti, pred televizijo ali med početjem drugih stvari, naredi velike razlike v smislu prebavnega zdravja. Prav tako je treba hrano dobro prežvečiti in jo okušati počasi ter z užitkom.

Kliknite na številke spodaj za nadaljevanje nasvetov:

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×