0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTop sestavine za nosečniški smoothie

Top sestavine za nosečniški smoothie

MORDA VAS ZANIMA

Nosečnice, pozor! Smoothiji so se že mnogokrat izkazali kot idealen okusen ter hranljiv dodatek brez katerega si nekateri ne morejo več predstavljati svojega vsakdanjika. Izboljšujejo našo prebavo, nas napolnijo z energijo poleg tega pa nam z nekaterimi sestavinami lahko pomagajo tudi pri uravnavanju ravni krvnega sladkorja. Zakaj jih torej nebi uživali tudi med nosečnostjo? Takrat vas določene sestavine lahko oskrbijo s pomembnimi hranilnimi snovmi, ki jih vaš otrok v maternici potrebuje za zdravo rast ter razvoj. V nadaljevanju smo vam tako pripravili seznam petih sestavin, ki jih morate obvezno vključiti v svoj nosečniški smoothie.

- Oglas -

smoothie za nosečnice

Banane

Te vsebujejo visoko raven vitamina B6, ki je naravnost odličen za zdrav razvoj malčkovega centralnega živčnega sistema. Prav tako vsebujejo kalij s katerim si boste nosečnice lahko olajšale boleče zatekanje nog.

Ananas

Je zelo hranljiv sadež, ki vsebuje nizko raven nasičenih maščob, poleg tega pa vsebuje mnogo vlaknin, ki lahko nosečnicam lajšajo zaprtje. Nekateri strokovnjaki celo svetujejo, da je ananas primeren za uživanje tudi takrat ko šele poskušate zanositi. Ženske bi ga v tem primeru morale uživati zlasti po ovulaciji, saj vsebuje bromelain, ki odebeli sluznico maternice.

- Oglas -

Avokado

Ker vsebuje veliko folne kisline je za uživanje nosečnice več kot primeren. Folna kislina je namreč bistvenega pomena za zdrav razvoj ploda v zgodnji nosečnosti.

Brokoli

Brokoli ni le bogat vir hranilnih snovi, ki so potrebne za zdravo nosečnost (kalcij, folna kislina,…), marveč vsebuje tudi hranilne vlaknine tre pomembne antioksidante. Poleg tega vsebuje tudi veliko vitamina C, hkrati pa ta čudežna zelenjava telesu pomaga tudi pri absorpciji železa oziroma hrane, ki je bogata z železom.

Chia semena

Ta so prava zakladnica mineralov kot so železo (pomembno za izgradnjo hranilnih snovi), magnezij (odpravlja stres) ter kalcij (pomemben za kosti) so tudi chia semena, poleg tega pa vsebujejo tudi omega 3 maščobne kisline. Omenjene sestavine so namreč bistvene za zdravo rast ter razvoj plodu.

.

NAJNOVEJŠE