0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana16 nasvetov iz ajurvede za zdravje prsi

16 nasvetov iz ajurvede za zdravje prsi

MORDA VAS ZANIMA

Po načelih ajurvede je prekurzor za različna neravnovesja v dojkah kopičenje ame oziroma toksinov v tkivu. Pripravili smo vam nekaj ajurvedskih priporočil za zmanjšanje kopičenja toksinov in boljšo vsakodnevno skrb za prsi.

- Oglas -

1. Poslušajte svoje telo.
Naučite se intuitivno povezati s sporočili, ki vam jih daje vaše telo.

2. Razumeti morate, da je vaša konstitucija edinstvena in na podlagi tega negujte življenjski slog, ki ustreza vašim potrebam.
To obsega pravi način prehranjevanja, dovolj spanja, soočanje s stresom, ohranjanje splošnega življenjskega ravnovesja.

3. Izogibajte se nošenju nedrčkov s kostjo.
Čeprav ti nedrčki zagotavljajo oporo, pa hkrati otežujejo pretok limfne tekočine in energije ali či-ja. Zastala energija se nakopiči okrog prsi in zato povzroča težave.

- Oglas -

Zdravje prsi

4. Izogibajte se dezodorantov.
Območje okrog pazduh je namenjeno izločanju toksinov. Z uporabo različnih dezodorantov preprečujemo toksinom, da bi se uspešno izločili iz našega telesa, zato se začnejo kopičiti drugje, med drugim tudi okrog prsi. Če že uporabljate dezodorant, se odločite za takega, ki ne vsebuje aluminija.

5. Izogibajte se kofeinu.
Zagotovo ni preprosto, ampak s tem, ko se boste odpovedali kofeinu ali močno zmanjšali njegovo uživanje, boste močno zmanjšali tveganje za nastanek raka na dojkah. Večina kave je močno tretirane z različnimi kemikalijami in pesticidi. Poleg tega kava močno dehidrira naše telo in zelo slabo vpliva na reproduktivni sistem.

6. Izogibajte se hrani, ki lahko ustvari strupe (amo) v vašem telesu.
Gre za močno predelano hrano, konzervirano, pakirano in zamrznjeno hrano ter živila, ki so bila pridelana z uporabo pesticidov ali genske tehnologije.

- Oglas -

7. Če je le mogoče, jejte ekološko, lokalno in sezonsko hrano.
Ekološka prehrana dobro dene vašemu telesnemu in duševnemu zdravju ter planetu. Ekološko pridelana hrana, ki ne vsebuje pesticidov, estrogenih kemikalij, neguje tudi vaše prsi.

8. Vaša prehrana naj temelji na živilih rastlinskega izvora, ki ne vsebujejo toksinov in so bogata z vlakninami.
Vaša prehrana naj vsebuje živila, ki delujejo protirakavo in krepijo imunski sistem. Priporočamo celozrnata žita, kvinojo, stročnice, brokoli, pšenične kalčke, zelenolistno zelenjavo, zelje, papajo, ananas, kuhana jabolka, slive, hruške in fige.

9. Zmanjšajte uživanje živalskih izdelkov in nasičenih maščob.
Če že uživate meso in druge živalske izdelke, se prepričajte, da so bile živali vzrejene v naravnem okolju, njihovi hrani pa niso bili dodani hormoni in antibiotiki.

10. V svoje prehranjevanje vključujte lahko in toplo hrano.
Hrana naj bo lahko prebavljiva, hranljiva in naj čisti naše telo. Juhe, dušena blitva z ingverjem ali kvinoja s fižolom je le nekaj predlogov.

11. Uživajte zelišča in začimbe, ki podpirajo zdravje vaših prsi.
Regrat, koromač, rutica in indijski beluš preprečujejo toksinom, da bi se nalagali okrog tkiva dojk.

12. Bodite zmerni pri uživanju soje.
Kadar sojo uživamo v njeni prvinski obliki, zmanjšujemo tveganje za nastanek raka na dojkah. Soja namreč preprečuje, da bi tkivo nase vezalo preveč estrogenov. Tudi pri uživanju soje naj bo vaše vodilo zmernost. Uživajte fermentirane sojine izdelke, ki grejejo organizem. Izbirajte med tofujem, tempehom in misom, izogibajte pa se sojinemu izolatu, ki ga najdemo v sojinih beljakovinskih praških in beljakovinskih ploščicah.

13. Redno masirajte svoje prsi.
Naše prsi so večinoma zgrajene iz maščobnega tkiva, zato v njih ni enako močnega pretoka krvi kot v drugih delih telesa. Ravno zaradi tega lahko tkivo v dojkah postane preveč zgoščeno, energija v njem pa zastaja. Prsi zato vsak dan nežno masirajte s toplim ricinusovim ali sezamovim oljem. Tako boste spet aktivirali limfni sistem ter poskrbeli, da se toksini in odvečni hormoni ne bodo zadrževali v vaših prsih.

14. Suho ščetkanje.
Eden od najbolj učinkovitih načinov za povečanje cirkulacije, odstranjevanje toksinov in stimulacijo limfnega sistema je nežno suho ščetkanje pred tuširanjem po prsih in okrog pazduh. Vedno  se ščetkajte v smeri srca.

15. Redna telesna aktivnost.
Zmerna telesna dejavnost ohranja hormonsko ravnovesje, krepi imunski sistem ter skrbi, da se iz telesa redno izločajo strupene snovi ali ama.

16. Globoko dihanje.
Globoko dihanje pomaga, da se sprosti napetost v našem telesu ter da se poveča energijski pretok med celicami, organi, mišicami ter drugimi tkivi.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE