Kamutov kruh z vinskim kamnom

    Glivice se hranijo s kvasom, zato je običajni, kvašeni kruh, v času antikandidne diete prepovedan. Nadomestimo ga s kamutovim kruhom, pripravljenim s pecilnim praškom iz vinskega kamna. Dobite ga v vseh trgovinah z zdravo prehrano in tudi v večjih trgovinah na oddelkih z zdravo prehrano. Takšen kruh je hitro in enostavno pripravljen. Ni sicer rahel in puhast, kot kruh, na katerega smo navajeni, je pa zelo okusen, še posebej, če ga pripravimo iz kamutove moke.

    Kamutov kruh

    Za štirioglat pekač velik 27 cm x 8 cm:

    • Malo kokosove maščobe za model
    • 500 g kamutove moke
    • 1 čž soli
    • 3 jž olivnega olja
    • 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
    • 500 ml mineralne vode
    • Pest sončničnih semen
    • Pest konopljinih semen
    • Malo sezamovih semen

    Priprava:

    1. Pečico segrejemo na 175 stopinj.
    2. Model namažemo s kokosovo maščobo in obložimo s papirjem za pečenje.
    3. V skledo stresemo moko, pecilni prašek, sol, prilijemo olivno olje in malo mineralne vode.
    4. Pričnemo z mešanjem z ročnim mešalnikom in postopoma prilivamo vodo. Gotovo testo je gostljato, vendar bolj tekoče kot kvašeno testo za običajen kruh.
    5. Testo gladko zmešamo, na hitro vmešamo še semena, ga nadevamo v pekač in pečemo 50 do 60 minut.
    6. Pečen je, ko igla, ki jo zabodemo vanj, ostane čista, ko jo potegnemo iz kruhka.
    7. Kruh stresemo iz pekača, ga zavijemo v krpo in ohladimo. Hranimo ga v hladilniku.
    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Kamutov kruh z vinskim kamnom
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    3 KOMENTARJI

    Comments are closed.