DomovZdravje & prehranaKamutov kruh z vinskim kamnom

Kamutov kruh z vinskim kamnom

Glivice se hranijo s kvasom, zato je obiฤajni, kvaลกeni kruh, v ฤasu antikandidne diete prepovedan. Nadomestimo ga s kamutovim kruhom, pripravljenim s pecilnim praลกkom iz vinskega kamna. Dobite ga v vseh trgovinah z zdravo prehrano in tudi v veฤjih trgovinah na oddelkih z zdravo prehrano. Takลกen kruh je hitro in enostavno pripravljen. Ni sicer rahel in puhast, kot kruh, na katerega smo navajeni, je pa zelo okusen, ลกe posebej, ฤe ga pripravimo iz kamutove moke.

Za ลกtirioglat pekaฤ velik 27 cm x 8 cm:

  • Malo kokosove maลกฤobe za model
  • 500 g kamutove moke
  • 1 ฤลพ soli
  • 3 jลพ olivnega olja
  • 1 pecilni praลกek iz vinskega kamna
  • 500 ml mineralne vode
  • Pest sonฤniฤnih semen
  • Pest konopljinih semen
  • Malo sezamovih semen

Priprava:

  1. Peฤico segrejemo na 175 stopinj.
  2. Model namaลพemo s kokosovo maลกฤobo in obloลพimo s papirjem za peฤenje.
  3. V skledo stresemo moko, pecilni praลกek, sol, prilijemo olivno olje in malo mineralne vode.
  4. Priฤnemo z meลกanjem z roฤnim meลกalnikom in postopoma prilivamo vodo. Gotovo testo je gostljato, vendar bolj tekoฤe kot kvaลกeno testo za obiฤajen kruh.
  5. Testo gladko zmeลกamo, na hitro vmeลกamo ลกe semena, ga nadevamo v pekaฤ in peฤemo 50 do 60 minut.
  6. Peฤen je, ko igla, ki jo zabodemo vanj, ostane ฤista, ko jo potegnemo iz kruhka.
  7. Kruh stresemo iz pekaฤa, ga zavijemo v krpo in ohladimo. Hranimo ga v hladilniku.
Katja Mrzel
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Je tudi uฤiteljica priprave presne hrane, ki ลกiri idejo zdravega prehranjevanja na svojih teฤajih presnega gurmanstva.

NAJNOVEJล E