Glivice se hranijo s kvasom, zato je obiฤajni, kvaลกeni kruh, v ฤasu antikandidne diete prepovedan. Nadomestimo ga s kamutovim kruhom, pripravljenim s pecilnim praลกkom iz vinskega kamna. Dobite ga v vseh trgovinah z zdravo prehrano in tudi v veฤjih trgovinah na oddelkih z zdravo prehrano. Takลกen kruh je hitro in enostavno pripravljen. Ni sicer rahel in puhast, kot kruh, na katerega smo navajeni, je pa zelo okusen, ลกe posebej, ฤe ga pripravimo iz kamutove moke.
Za ลกtirioglat pekaฤ velik 27 cm x 8 cm:
- Malo kokosove maลกฤobe za model
- 500 g kamutove moke
- 1 ฤลพ soli
- 3 jลพ olivnega olja
- 1 pecilni praลกek iz vinskega kamna
- 500 ml mineralne vode
- Pest sonฤniฤnih semen
- Pest konopljinih semen
- Malo sezamovih semen
Priprava:
- Peฤico segrejemo na 175 stopinj.
- Model namaลพemo s kokosovo maลกฤobo in obloลพimo s papirjem za peฤenje.
- V skledo stresemo moko, pecilni praลกek, sol, prilijemo olivno olje in malo mineralne vode.
- Priฤnemo z meลกanjem z roฤnim meลกalnikom in postopoma prilivamo vodo. Gotovo testo je gostljato, vendar bolj tekoฤe kot kvaลกeno testo za obiฤajen kruh.
- Testo gladko zmeลกamo, na hitro vmeลกamo ลกe semena, ga nadevamo v pekaฤ in peฤemo 50 do 60 minut.
- Peฤen je, ko igla, ki jo zabodemo vanj, ostane ฤista, ko jo potegnemo iz kruhka.
- Kruh stresemo iz pekaฤa, ga zavijemo v krpo in ohladimo. Hranimo ga v hladilniku.