0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineZeliščni čaji, katerim bo telo hvaležno

Zeliščni čaji, katerim bo telo hvaležno

MORDA VAS ZANIMA

Zeliščni čaji na nas delujejo pomirjujoče in sproščujoče. Če niste ravno ljubitelj pitja vode, lahko to nadomestite s pitjem toplih zeliščnih čajev, ki so primerni tudi za naravno zdravljenje prehladov ter drugih zdravstvenih težav, ki so pozimi pogostejše kot sicer. Zeliščni čaji iz našega telesa odpravljajo strupe, nekateri pa so dober nadomestek kave, zato popoldansko skodelico kave raje zamenjajte s čajem in gotovo boste lažje zaspali.

- Oglas -

Čaj hibiskus

Kopriva, kamilica, meta, ingver

Za koprivin čaj potrebujemo liste koprive. Čeprav nas sveži listi lahko dodobra opečejo, pa posušeni to lastnost izgubijo, zato so več kot primerni tudi za čaj. Koprivin čaj je pravo naravno zdravilo v boju proti slabokrvnosti, artritisu, visokemu krvnemu pritisku, revmatičnih obolenjih, blagodejno pa deluje tudi na ledvice in mehur. Ko začutite, da se z vašimi sečili nekaj dogaja, torej le posezite po čaju iz kopriv in preprečite najhujše.

Čaj iz kamilice je po svetu izredno priljubljen. Pomirja razdražen želodec, odpravlja prebavne težave in blaži napenjanje. Kamilica bo umirila tudi vaš um in vam v naravni obliki pomagala do sprostitve, prav tako pa uspešno premaguje težave z nespečnostjo.

- Oglas -

Metin čaj pomaga pri urejanju prebave, zmanjšuje napihnjenost, pomirja razdraženo črevesje, blaži slabost in menda pomaga celo v boju proti herpesu.

Ingver je znan kot močan stimulator in je zakladnica energije. Ko ga pijete, spodbudi vaš prebavni sistem, hkrati pa pomaga tudi pri njegovi razdraženosti. Primeren je tudi, če vam je pogosto slabo, prav tako blagodejno vpliva na znake artritisa.

Sivka, melisa, rožmarin, hibiskus

Sivko s svojimi rožnatimi cvetovi in prepoznavnim vonjem po navadi uporabljamo kot dišavo tudi pri osebni negi, v jo tudi v medicini cenijo že stoletja. Sivkin čaj pomirja, pomaga pri nespečnosti in se dobro bori proti depresiji ter negativnimi občutki. Skodelica sivkinega čaja vpliva na boljše razpoloženje, pozitivne učinke pa ima tudi na želodčne težave, kašelj in druge tegobe.

Melisa je zelo osvežujoča, obenem pa dobro vpliva na odpravljanje nervoze, tesnobe in stresa. Dobro vpliva tudi na delovanje ščitnice.

- Oglas -

Če rožmarin uporabljate v kuhinji, zakaj iz njega ne bi naredili še čaja? Čaj iz rožmarina koristi vašim mišicam, ki jih sprosti, učinkovit pa je tudi pri urejanju prebavnih težav. Če imate težave z mehurjem ali jetri, je rešitev na dlani, koristno pa odpravlja tudi težave, ki se pojavijo pri astmi in kašlju.

Čaj iz cvetov hibiskusa ima eksotičen okus in vonj, ob tem pa znižuje visok krvni tlak, visoko raven holesterola v krvi in krepi imunski sistem, saj je bogat z vitaminom C. Nekatere raziskave so pokazale celo, da je hibiskusov čaj izredno bogat z antioksidanti.

Kardamom, zeleni čaj, šipek …

Kardamom raste v Indiji in Gvatemali, za čaj pa se uporabljajo posušeni listi cvetov in semena. Čaj iz kardamoma je po naravi sladek in aromatičen, blaži pa bolečine v želodcu in zmanjšuje slabost. Če popijete preveč kave, bo skodelica čaja iz kardamoma v vašem telesu znižala vsebnost kofeina. Mimo zelenega čaja ne moremo. O njegovih zdravilnih učinkih smo že pisali, ni pa odveč še enkrat omeniti, da med drugim zmanjšuje tudi tveganje za nastanek raka. Pomaga tudi pri nižanju ravni holesterola v krvi in je dober tako za telo kot um. Šipkov čaj vsebuje veliko vitamina C in je zelo primeren za krepitev imunskega sistema pa tudi za kožo. Če imate občutek, da vam nekaj manjka, pa niti sami ne veste, kaj, poskusite šipkov čaj in počutili se boste bolje.

Pegasti badelj se morda sliši kot nekaj eksotičnega, a rastlina raste tudi pri nas. Za pripravo čaja uporabimo plodove, kjer so različne zdravilne spojine. Te ugodno delujejo na delovanje jeter, zato lahko ta čaj pijete za lajšanje tegob, ki so povezane prav z jetri.

Ameriški slamnik vsebuje snovi, ki izboljšujejo delovanje imunskega sistema in zmanjšujejo vnetja, čaj iz listov robide pa vsebuje veliko flavonoidov, zato je tudi ta znan po antioksidativnih učinkih in krepi imunski sistem.

.

NAJNOVEJŠE