Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaZ zeliščnimi oblogami nad najrazličnejše težave z zdravjem

Z zeliščnimi oblogami nad najrazličnejše težave z zdravjem

MORDA VAS ZANIMA

Zeliščne obloge so pravzaprav tradicionalno zdravilo oziroma metoda zdravljenja, ki pa je danes žal pogosto pozabljena. Kaj natanko so zeliščne obloge? Osnovni princip je, da uporabimo izbrano zelišče, ki ga zmešamo z vodo, da dobimo gosto pasto. To pasto nato zavijemo v kos blaga, ki ga za določen čas, lahko tudi za več ur, položimo na kožo. Namesto zelišč se včasih uporabljajo tudi glina, aktivno oglje ali sol.

- Oglas -

Zeliščne obloge

Dodatne informacije o pripravi oblog – zeliščnih in drugih

Z uporabo zeliščnih oblog lahko dodobra izkoristite blagodejne učinke različnih zelišč. V primerjavi z eteričnimi olji ali tinkturami gre pri oblogah za precej manj koncentrirano obliko, zato praktično ni nevarnosti za nezaželene kožne reakcije. Uporabite lahko sveža ali suha zelišča, izbirate pa lahko tudi med vročo in mrzlo vodo. Običajno se topla voda uporablja pri težavah, kakršen je ognojek, mrzla pa pri oblogah, namenjenih ublažitvi vnetja.

Vodo dodajajte v manjših količinah, saj mora biti zeliščna pasta za oblogo precej gosta. Pasta se lahko sicer nanese neposredno na kožo, še pogosteje pa se zavije v tanko, bombažno krpo. Pazite, da uporabljeno blago ne bo predebelo, saj sicer zdravilne učinkovine v zeliščih ne bodo mogle prodreti do kože. Na koncu blago fiksirajte še s plastično folijo. Podoben princip priprave velja tudi v primeru, da zelišča zamenjate z že omenjenimi alternativnimi sestavinami. Obloge na koži pustite od 20 minut do 3 ur, odvisno od tega, s kako resnimi težavami se soočate. Po potrebi lahko postopek ponavljate, dokler ne zaznate izboljšanja.

Obloge

Zeliščna mešanica za hitrejše celjenje ran

- Oglas -

Oblogo, namenjeno hitrejšemu celjenju ran, pripravite iz posušenih ognjičevih cvetov, timijana in rmana. Mešanico si lahko pripravite že vnaprej – tako jo boste imeli vedno pri roki, če bi jo potrebovali. Ta zeliščna obloga poskrbi za ublažitev vnetja in dezinfekcijo rane ter pomaga pri hitrejši obnovi kože.

Glinena obloga za nego kože po pikih insektov

Glina v prahu, naj bo to rdeča, zelena ali bela, je praktično obvezen sestavni del vaše naravne prve pomoči. Med drugim je lahko zelo koristna takrat, ko vas pičijo insekti. Glina bo namreč iz telesa potegnila strupene snovi in ublažila oteklino. Tako kot pri zeliščih dodajte toliko vode, da dobite dovolj gosto pasto, ki jo lahko v tem primeru nanesete tudi neposredno na kožo. Glinena obloga lahko pomaga tudi pri spopadanju z aknami.

Žajbelj in kis za zdravljenje odrgnin in zvinov

Namesto vode lahko za pripravo zeliščnih oblog uporabite tudi kis. To velja še posebej za žajbljeve obloge. Žajbljeve liste najprej zdrobite, nato pa jih prelijte s kisom. Nekaj minut segrevajte pri nizki temperaturi. Nato liste zavijte v blago in oblogo položite na problematičen predel. Pustite učinkovati približno eno uro, dokler oteklina ne izgine. Gre za tradicionalno zdravilo v primeru odrgnin in zvinov.

Čebulne obloge za ublažitev težav z dihali in pri vnetju ušes

Za pripravo oblog nekateri uporabljajo tudi čebulo, ki jo je dobro najprej nekoliko popražiti oziroma pokuhati v manjši količini vode, da se zmehča. Zavijte v blago in položite na prsni koš. Čebula naj bo čim bolj vroča, a ne prevroča, da ne pride do opeklin. Ko se prva obloga ohladi, jo čim prej zamenjajte z drugo. Pri zadrževanju toplote si lahko pomagate tudi z brisačo. Čebulne obloge se uporabljajo predvsem za naravno pomoč pri težavah z dihali, med drugim tudi pri bronhitisu. Gre pa tudi za izvrstno rešitev v primeru vnetega ušesa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×