Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Lepota & kozmetikaZakaj suha koža pozimi?

Zakaj suha koža pozimi?

MORDA VAS ZANIMA

Suha koža je rezultat posledice pomanjkanja vode. V zimskih mesecih so temperature nizke, nizka pa je tudi stopnja vlažnosti zraka, kar posledično našo kožo opustoši vlažnosti ali vode.
Suha koža
Za osnovna dejavnika pomanjkanja vlažnosti kože veljata vremenske razmere in pa notranje ogrevanje, ki povzročita izsušitev kože. Nekateri ljudje imajo sicer že po naravi bolj suho kožo kot drugi, nekaterim se suha koža pojavi v določenih življenskih obdobjih, še posebej izrazito pa se to pozna pozimi, ko se veliko ljudi sooča s problemom suhe, izsušene, srbeče, tako imenovane ‘zimske kože’.

- Oglas -

Tudi ljudje, ki sicer nimajo problemov s suho kožo, lahko v prostorih, katerih vlažnost je prenizka, od 5 do 15 %, zaradi notranjega ogrevanja občutijo, da je njihova koža v zimskih mesecih bolj napeta in suha. Priporočena vlažnost v prostoru je namreč nekje med 40 do 45 %.

Preberite si tudi domači recept za regeneracijo suhe kože.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×