Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Lepota & kozmetika5 pogostih razlogov za težave z nohti

5 pogostih razlogov za težave z nohti

MORDA VAS ZANIMA

Zdravi, močni nohti so zagotovo eden najlepših okrasov vsake dlani. Po drugi strani pa nam vidno oslabljeni, poškodovani nohti ne morejo biti ravno v ponos. Skrb za zdravje nohtov je precej bolj kompleksna, kot se morda zdi na prvi pogled. To pomeni, da morate biti zelo previdni. Če ne veste, kaj je krivo, da so vaši nohti v tako slabem stanju, preverite, ali morda delate napake, ki jih naštevamo v nadaljevanju. Izogibanje tem napakam bo namreč zagotovo pripomoglo k zdravju in lepoti vaših nohtov …

1. Uporaba odstranjevalcev laka, ki vsebujejo aceton

- Oglas -

Aceton je sicer izjemno uspešen pri odstranjevanju laka za nohte in podobnih snovi. Vendar pa kljub temu ni najbolj priporočljivo, da uporabljate odstranjevalce, ki vsebujejo aceton. Gre namreč za zelo agresivno snov, ki pogosto povsem izsuši noht in kožo v neposredni okolici. Poskušajte torej izbrati odstranjevalec laka, ki bo izdelan iz sestavin, nežnejših do vaših nohtov.

2. Neupoštevanje tega, da potrebujejo tudi nohti ustrezno vlaženje

Ogromno ljudi se žal ne zaveda, da potrebujejo tudi nohti vlaženje, podobno kot naša koža. Skrb za ustrezno vlaženje je postala v zadnjih mesecih še pomembnejša, saj lahko pogostejša uporaba razkužil za roke izsuši tudi nohte. Nohti, ki jim primanjkuje vlage, so pogosto zelo krhki in lomljivi, zato je nujno, da jim priskočite na pomoč. Za vlaženje lahko uporabite različna olja, na primer ricinusovo. Pomagate pa si lahko tudi kar s kremo za roke, s katero »zmasirajte« vsak noht posebej. Priporočljivo je, da si čas za vlaženje nohtov vzamete vsaj nekajkrat tedensko.

Lepi nohti

3. Neustrezna prehrana

Prehrana ima seveda ogromen vpliv na naše telo oziroma zdravje, med drugim tudi na nohte, kar pomeni, da so lahko težave z njimi povezane s pomanjkanjem določenih hranilnih snovi. Urejena, bolj uravnotežena prehrana je lahko tako rešitev za vaše lomljive, oslabljene nohte. Ko gre za makrohranila, je še posebej pomembno, da skrbite za zadosten vnos beljakovin. Pogosto pa imajo še večji vpliv na nohte različni vitamini in minerali. Zelo pozitiven vpliv na nohte ima lahko na primer uporaba prehranskega dopolnila, ki vsebuje biotin (vitamin B7), saj gre za snov, ki je zelo pomembna za tvorbo kreatina.

4. Prepogoste manikire

Okraševanje nohtov s pomočjo lakiranja in drugih postopkov lahko sicer poskrbi za izjemno estetski učinek, a težava se pojavi, če se za tovrstne manikire odločate prepogosto. Nohti lahko postanejo tako izjemno krhki in nezdravi, možno pa je tudi trajnejše zabarvanje. Pomembno je torej, da svojim nohtom med posameznimi manikirami pustite nekaj časa, da lahko v miru »zadihajo«. To velja tudi za tiste, ki poskušate uporabljati čim bolj naravne, nohtom prijazne lake in druge izdelke za manikiro. Ne glede na to, kako kakovostni oziroma nežni so tovrstni izdelki, potrebujejo vaši nohti malce počitka.

5. Napačna smer piljenja

- Oglas -

Precej škode pa lahko ne nazadnje povzročite tudi z neustreznim piljenjem. Ljudje pogosto mislijo, da lahko nohte pilimo s hitrimi gibi v eno in nato v drugo smer, kar je zelo razširjena praksa. Vendar pa lahko to privede do cepljenja plasti kreatina. Posledica so »cvetoči nohti«, ki so vidno razplasteni in vse prej kot zdravi na pogled. Svetujemo vam, da ste v prihodnje pri piljenju pozorni na to, da bodo potegi potekali zgolj v eno smer. Hkrati pa se izogibajte pilicam, izdelanim iz pregrobih materialov, in pregrobemu pritisku. Vaši nohti vam bodo za to zagotovo zelo hvaležni.

Preberite tudi: Glivice na nohtih: Najboljše naravne rešitve za odpravo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×