0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika5 pogostih razlogov za težave z nohti

5 pogostih razlogov za težave z nohti

MORDA VAS ZANIMA

Zdravi, močni nohti so zagotovo eden najlepših okrasov vsake dlani. Po drugi strani pa nam vidno oslabljeni, poškodovani nohti ne morejo biti ravno v ponos. Skrb za zdravje nohtov je precej bolj kompleksna, kot se morda zdi na prvi pogled. To pomeni, da morate biti zelo previdni. Če ne veste, kaj je krivo, da so vaši nohti v tako slabem stanju, preverite, ali morda delate napake, ki jih naštevamo v nadaljevanju. Izogibanje tem napakam bo namreč zagotovo pripomoglo k zdravju in lepoti vaših nohtov …

- Oglas -

1. Uporaba odstranjevalcev laka, ki vsebujejo aceton

Aceton je sicer izjemno uspešen pri odstranjevanju laka za nohte in podobnih snovi. Vendar pa kljub temu ni najbolj priporočljivo, da uporabljate odstranjevalce, ki vsebujejo aceton. Gre namreč za zelo agresivno snov, ki pogosto povsem izsuši noht in kožo v neposredni okolici. Poskušajte torej izbrati odstranjevalec laka, ki bo izdelan iz sestavin, nežnejših do vaših nohtov.

2. Neupoštevanje tega, da potrebujejo tudi nohti ustrezno vlaženje

Ogromno ljudi se žal ne zaveda, da potrebujejo tudi nohti vlaženje, podobno kot naša koža. Skrb za ustrezno vlaženje je postala v zadnjih mesecih še pomembnejša, saj lahko pogostejša uporaba razkužil za roke izsuši tudi nohte. Nohti, ki jim primanjkuje vlage, so pogosto zelo krhki in lomljivi, zato je nujno, da jim priskočite na pomoč. Za vlaženje lahko uporabite različna olja, na primer ricinusovo. Pomagate pa si lahko tudi kar s kremo za roke, s katero »zmasirajte« vsak noht posebej. Priporočljivo je, da si čas za vlaženje nohtov vzamete vsaj nekajkrat tedensko.

Lepi nohti

3. Neustrezna prehrana

Prehrana ima seveda ogromen vpliv na naše telo oziroma zdravje, med drugim tudi na nohte, kar pomeni, da so lahko težave z njimi povezane s pomanjkanjem določenih hranilnih snovi. Urejena, bolj uravnotežena prehrana je lahko tako rešitev za vaše lomljive, oslabljene nohte. Ko gre za makrohranila, je še posebej pomembno, da skrbite za zadosten vnos beljakovin. Pogosto pa imajo še večji vpliv na nohte različni vitamini in minerali. Zelo pozitiven vpliv na nohte ima lahko na primer uporaba prehranskega dopolnila, ki vsebuje biotin (vitamin B7), saj gre za snov, ki je zelo pomembna za tvorbo kreatina.

- Oglas -

4. Prepogoste manikire

Okraševanje nohtov s pomočjo lakiranja in drugih postopkov lahko sicer poskrbi za izjemno estetski učinek, a težava se pojavi, če se za tovrstne manikire odločate prepogosto. Nohti lahko postanejo tako izjemno krhki in nezdravi, možno pa je tudi trajnejše zabarvanje. Pomembno je torej, da svojim nohtom med posameznimi manikirami pustite nekaj časa, da lahko v miru »zadihajo«. To velja tudi za tiste, ki poskušate uporabljati čim bolj naravne, nohtom prijazne lake in druge izdelke za manikiro. Ne glede na to, kako kakovostni oziroma nežni so tovrstni izdelki, potrebujejo vaši nohti malce počitka.

5. Napačna smer piljenja

Precej škode pa lahko ne nazadnje povzročite tudi z neustreznim piljenjem. Ljudje pogosto mislijo, da lahko nohte pilimo s hitrimi gibi v eno in nato v drugo smer, kar je zelo razširjena praksa. Vendar pa lahko to privede do cepljenja plasti kreatina. Posledica so »cvetoči nohti«, ki so vidno razplasteni in vse prej kot zdravi na pogled. Svetujemo vam, da ste v prihodnje pri piljenju pozorni na to, da bodo potegi potekali zgolj v eno smer. Hkrati pa se izogibajte pilicam, izdelanim iz pregrobih materialov, in pregrobemu pritisku. Vaši nohti vam bodo za to zagotovo zelo hvaležni.

Preberite tudi: Glivice na nohtih: Najboljše naravne rešitve za odpravo

.

NAJNOVEJŠE