Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliZakaj lahko pes postane napadalen?

Zakaj lahko pes postane napadalen?

MORDA VAS ZANIMA

Tudi, če je pes po naravi prijazen, lahko v določenih okoliščinah postane napadalen. Do tega sicer najpogosteje pride takrat, ko žival trpi zaradi bolečin. Da bi se temu izognili, je treba začeti s pravilno vzgojo že pri mladičku, ki je najbolj dojemljiv za učenje in vzgojo.

- Oglas -

Statistični podatki kažejo, da se nekaj deset milijonov lastnikov psov na svetu odloči za evtanazijo psa zaradi njegovega neprimernega vedenja. Na drugi strani pa so znani podatki, da se vsako leto milijon ljudi zdravi zaradi pasjih ugrizov. Strokovnjaki opozarjajo, da dlje, kot traja napadalno vedenje pri psu, težje ga je spremeniti.

vzgoja psa

Zakaj so psi napadalni?

Pri napadalnosti psa igra pomembno vlogo dednost. Genetski faktor se pri različnih pasmah psov razlikuje, saj imajo nekatere pasme večjo stopnjo agresivnosti od drugih. Statistični podatki kažejo, da so med napadalnejšimi psi kodri in koker španjeli, čeprav prevladuje mnenje, da so že po naravi bolj agresivni nemški ovčarji, rotvajlerji, dobermani in pitbuli. Do napadalnega vedenja pri psu lahko privedejo tudi zdravstvene in psihološke motnje. V primeru nepričakovanega ugriza je priporočljivo poiskati nasvet veterinarja. Izključiti je treba zdravstvene težave, kot so bolečine zaradi artritičnih kolkov, vnetij ušes in podobno.

Preden kupite psa …

Da bi se bodoči lastnik izognil napadalnemu vedenju psa, si mora že pred nakupom psa postaviti vprašanje, koliko časa in dela je pripravljen in sposoben posvetiti psu. Če imate v družini otroke, bodite še posebej pozorni pri izbiri pasme. Poskusite uskladiti osebnost psa z osebnostjo in življenjskim slogom vas samih ter članov vaše družine. Ne izberite najbolj agresivnega ali najbolj plašnega mladička v leglu. Oglejte si vse mladičke, opazujte, kako se obnašajo in vzemite k sebi mladička, ki se najbolj odziva na vas. Čim prej začnite z njegovo vzgojo in socializacijo.

Naučite ga, da izpusti predmet iz gobčka

- Oglas -

Pomembno je, da psa že kot mladička naučite, da izpusti predmet iz gobčka. Predmeta mu nikakor ne poskušajte na silo vzeti iz gobčka, saj bo postal agresiven. Že mladičku nazorno pokažite, da želite, da izpusti predmet iz gobčka.

Če se pes med igro ravsanja in rokoborbe preveč razburi, je pomembno, da se ne odzovete z agresijo. Poizkusite na umirjen način igro končati in poskrbeti, da se strasti umirijo.

Na vedenje psa vpliva tudi vreme

 Tako kot ljudje, so tudi psi občutljivi na vremenske spremembe. Raziskave so pokazale, da je verjetnost, da bo pes ugriznil, precej večja ob večji vlažnosti zraka in grmenju. V takih trenutkih je pomembno, da poskrbite, da bo vaš ljubljenček pod čim manjšim stresom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×