[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRedno uživanje limon zmanjšuje tveganje za nastanek kožnega raka

Redno uživanje limon zmanjšuje tveganje za nastanek kožnega raka

MORDA VAS ZANIMA

O citrusih smo že ogromno pisali, vendar nikdar ni preveč. Vse prevečkrat namreč podcenjujemo njihovo moč in se ne držimo nasveta, naj jih uživamo ne samo med prehladom, temveč tudi sicer. Vitamin C v limoni namreč zniža raven histamina, kemične snovi, ki prispeva k temu, da se nos zamaši, oči pa solzijo. Poleg tega je močan antioksidant, ki zniuje raven prostih radikalov in nas varuje pred nevarnostjo srčnih obolenj. Raziskave so namreč pokazale, da premajhna vsebnost vitamina C v telesu povečuje tveganje za srčni infarkt.

- Oglas -

limone kožni rak

Preprečujejo nastanek ledvičnih kamnov

Limone vsebujejo ogromno citronove kisline, ki zmanjšuje izločanje kalcija in varuje pred tvorbo manjših kamnov. Vsak dan bi morali popiti vsaj dva velika kozarca (nesladkane) limonade in tveganje za nastanek ledvičnih kamnov bi bilo veliko manjše.

Manjše tveganje za srčno-žilne bolezni

Limonina lupina je bogata z bioflavonoidom rutinom, gre za rastlinski antioksidant, ki se nahaja predvsem v citrusih. Zanj je značilno, da utrjuje stene ven in kapilar, zmanjšuje bolečine v venah, krčne žile pa so posledično tudi manj vidne. Lupino ekološko pridelane limone naribajte, jo zmešajte z balzamičnim kisom, žličko gorčice in bučnim oljem, začinite s ščepcem soli in gurmanski solatni preliv bo nared.

Preprečevanje kožnega raka

Znanstveniki so naredili raziskavo na 450 ljudeh in ugotovili, da so tisti, ki vsak dan pijejo črni čaj z limono, manj podvrženi tveganju za določene vrste kožnega raka. Limona povečuje delovanje encima, ki iz telesa odstranjuje toksične spojine, ki povzročajo raka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×