0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiKARLI ZANIUG - Vegan, a mojster najbolj brutalne borilne veščine

KARLI ZANIUG – Vegan, a mojster najbolj brutalne borilne veščine

MORDA VAS ZANIMA

Glavni trener in ustanovitelj Krav Maga v Sloveniji Karli Zaniug, mojster Krav Maga 6. dan, ki mu je v življenju najbolj pomembno usmiljenje do drugih živih bitij. Pravi, da imamo ljudje vedno izbiro delati dobro ali pa slabo, sam se je odločil za dobro.

- Oglas -

Karli Zaniug

Zakaj ste se pričeli ukvarjati z borilnimi veščinami?

V mladosti smo veliko časa preživeli na ulici, se zabavali, kaj ušpičili, včasih pa tudi pretepali. Prav zaradi tega nasilja, ki je vladalo na ulicah in klubih, sem se že v mladosti spraševal, kaj je smisel takšnega življenja in trpljenja drugih, živali in narave. Pri 13 letih sem se začel ukvarjati z borilnimi veščinami, najprej karate, potem full contact, sledil je kick boks, aikido, Krav Maga, Thaiski boks, brazilski jujutsu, boks, MMA, ninjutsu, itd..

- Oglas -

Kako vam je uspelo vse to?

Sliši se res veliko za eno življenje, vendar sem ubral sistem, pri katerem sem več borilnih veščin treniral hkrati v enem tednu.

Na čem temelji Krav maga?

Krav maga je izraelski borilni sistem ter v prevodu pomeni »kontaktna borba«. Krav Maga uči, kako v najkrajšem možnem času onesposobiti nasprotnika in je t. i. tehnika mešanih borilnih veščin. Na samem treningu izvajamo specifične samoobrambne tehnike Krav Maga, obrambo proti nožu, palicam, pištoli ter več napadalcem. Je edinstvena borilna veščina, ki je izjemno uporabna v vojnih pogojih, borbah za življenje in smrt ter tudi kot samoobramba na ulicah. Osnovne tehnike Krav Maga je mogoče zelo hitro osvojiti, zato ga trenirajo in uporabljajo tako moški kot ženske.

- Oglas -

Kakšne pozitivne učinke prinaša tistim, ki se odločijo za Krav Mago?

Zagotovo pridobivanje kondicije in kurjenje maščob, vendar je še pomembneje, da poskušamo prebuditi borbeno miselnost in na ta način posameznika pripraviti na morebitne napade, bodisi enega ali večih napadalcev.

Ste vegan, a mojster ene najbolj krutih borilnih veščin. Kako to?

No, življenje je prinašalo nove preizkušnje in spoznanja, tako da sem že pri šestnajstih letih postal vegetarijanec, zadnje čase pa se prehranjujem le še vegansko. Usmiljenje do drugih živih bitij je zame ena najbolj pomembnih stvari v življenju, saj vsa bitja čutijo bolečino, izgubo, ljubezen, rojstvo, smrt, itd.. Odgovor se pravzaprav nahaja v vprašanju. Imeti znanje in ga uporabljati v zle namene, kot je prizadejanje bolečine drugim, je na nivoju krvoločne živali, mi pa imamo kot ljudje izbiro delati dobro ali pa slabo. Jaz sem se odločil za dobro.

S poučevanjem borilnih veščin?

Tako je, prav zato poučujem Krav Maga in ostale borilne veščine, da se osebe lahko ubranijo od slabo mislečih ljudi in tako zaščitijo sebe in svoje najbližje. Krav Maga je na primer na prvem mestu uličnega borilnega samoobrambnega sistema, saj nasprotnika lahko udariš v mednožje, ga ugrizneš, potisneš prste v oči, uporabiš vse predmete kot orožje, ubraniš pred večimi napadalci in seveda zraven spada tudi obramba pred različnim orožjem (nož, palica, pištola, itd..)

Ali so vsi sposobni za takšen trening?

V našem klubu Krav Maga Akademiji Slovenija vpisujemo le polnoletne osebe, ki so že dovolj zrele , da takšno zvrst borilne veščine ne uporabijo v slabe namene, vendar zgolj za samoobrambo in obrambo svojih najbližjih. Vabljeni ste vsi, ki bi se radi naučili uporabne ulične borilne veščine, ki se je da naučiti v kratkem času, saj je sistem poučevanja narejen tako, da se oseba hitro nauči tehnik, pridobi kondicijo in motoriko. Moj življenjski moto, ki me spremlja že kar dobrih 20 let, je , da je v življenju vedno prisotna bolečina, trpljenje pa je izbira. Zato, če trpite, vabljeni na treninge in si izboljšajte življenje na vseh področjih.

Se za spoznavanje s Krav Magom odloča veliko žensk?

Enkrat na leto oziroma po potrebi organiziramo tudi tečaj samoobrambe za ženske, tako, da se lahko tudi nežnejši spol nauči ubraniti napadalca oziroma napadalcev. Treningi potekajo v Ljubljani in Mariboru, od oktobra pa še v Celju in Slovenj Gradcu. Vabljeni ste vsi ki bi se radi naučili uporabne ulične borilne veščine, ki se je da naučiti v hitrem času, saj je sistem poučevanja narejen tako, da se oseba hitro nauči tehnik, pridobi kondicijo in motoriko.

Več o treningih pa si lahko tudi ogledate na naši spletni strani www.kravmaga-slovenia.com in na FB strani https://www.facebook.com/kravmaga.slovenia.

.

NAJNOVEJŠE