Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehrana6 živil in začimb za prijetnejši telesni vonj

6 živil in začimb za prijetnejši telesni vonj

MORDA VAS ZANIMA

Vsak izmed nas ima specifičen vonj, ki sam po sebi ni neprijeten, čeprav ga različni ljudje zaznavajo različno. Na spremembo našega telesnega vonja lahko vplivajo mnogi dejavniki, na primer hormonske motnje, zelo velik vpliv pa ima tudi hrana, ki jo uživamo. Verjetno ste že slišali za primere, ko so ljudje poročali, da se jim je pri prehodu na presno prehrano telesni vonj močno spremenil – na bolje, seveda.

- Oglas -

Telesne vonjave

Občutno izboljšanje telesnega vonja lahko dosežete z uživanjem določene prehrane, ki bo poskrbela za globinsko razstrupljanje vašega telesa, s tem pa tudi za to, da boste lepše dišali. Seveda pa je zelo pomembno tudi to, česa ne uživate. Če želite, da se vaš telesni vonj izboljša, vam odsvetujemo mastno hrano in prekomerno uživanje živil živalskega izvora. Težav z neprijetnim vonjem se mnogi lotevajo tudi z uporabo agresivnih dezodorantov ali celo antiperspirantov, vendar pa s tem težave na dolgi rok ne boste rešili, ampak boste zgolj potlačili simptome. Svetujemo vam, da se zadeve raje lotite pri samem izvoru – pri tem vam lahko močno pomaga uživanje živil, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Limone

Limona poskrbi za dezinfekcijo telesa in deluje antibakterijsko, zato je izvrstna za odpravljanje težav z neprijetnim telesnim vonjem, prav tako pa vam bo pomagala, če se soočate s slabim zadahom. Limona je, kot je znano, tudi eden najboljših virov vitamina C, ki pomaga pri krepitvi našega imunskega sistema. Uživanje limone bo tako poskrbelo za to, da se bo telo hitreje znebilo škodljivih ali celo strupenih snovi, ki imajo pogosto pomembno vlogo tudi pri razvoju ne ravno najbolj prijetnih vonjav. Ker se limona zelo hitro absorbira, lahko izboljšanje telesnega vonja pričakujete že zelo hitro. Priporočamo vam, da začnete dan s kozarcem tople vode z limono, kar ima številne pozitivne učinke na zdravje.

Paradižnik

Tudi paradižnik deluje antibakterijsko in antiseptično, zato bo uživanje paradižnika močno omililo neprijetne vonjave, ki so posledica bakterij. Paradižnik poleg tega zožuje pore in zmanjšuje potenje. Če je v vašem primeru ne najbolj primeren telesni vonj povezan s prekomernim potenjem, lahko težave ublažite z rednim uživanjem paradižnikovega soka (vsaj 1 deciliter dnevno). Ta je koristen tudi zato, ker znižuje telesno temperaturo, kar še dodatno zreducira potenje.

Zeleni čaj

- Oglas -

V zelenem čaju najdemo izjemno veliko antioksidantov, zato je ta pijača kot nalašč za preprečevanje neprijetnega telesnega vonja in neprijetnega vonja stopal, pomaga pa vam lahko tudi pri slabem zadahu. Zeleni čaj spodbuja razstrupljanje telesa tako, da pospešuje tvorbo glutationa, ki je ključni antioksidant za uspešno odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa. Manj strupov pa pomeni tudi manj neprijetnih vonjav. Polifenoli v zelenem čaju pa pripomorejo tudi k bolj svežemu zadahu. Zeleni čaj pijte od 3- do 4-krat dnevno, da dosežete želeni učinek.

Kokosovo olje

Kokosovo olje je izjemno uporabno pri izdelavi domačih dezodorantov, saj uničuje mikrobe, pri spopadanju z neprijetnimi vonjavami pa vam lahko pomaga tudi žvrkljanje tega zelo zdravega olja. Kokosovo olje poskrbi za normalno delovanje naše prebave, ki ima prav tako izjemno pomemben vpliv na telesni vonj. Žlico olja žvrkljajte vsak dan, najmanj 15 minut. Nato kokosovo olje izpljunite in si umijte zobe kot običajno.

Žajbelj

Tudi žajbelj je znan po tem, da zavira neprijetne vonjave, poleg tega pa omili potenje. To je predvsem posledica aromatičnih snovi, kot so diosmetin, apigenin in luteolin, ki delujejo tudi kot antioksidanti. Zaradi svojih antibakterijskih učinkov bo žajbelj zavrl razmnoževanje bakterij na koži in s tem ublažil neprijeten vonj. Priporočamo vam, da skodelico žajbljevega čaja popijete enkrat do dvakrat dnevno. Večje količine žajblja lahko povzročijo vrtoglavico in druge težave, zato z njim ne pretiravajte. Prav tako pa se pitje žajbljevega čaja odsvetuje nosečnicam in doječim materam.

Cimet

Cimet se zelo pogosto omenja kot naravno rešitev v primeru slabega zadaha, zelo učinkovit pa je tudi pri celostnem odpravljanju težav z neprijetnim telesnim vonjem. Redno pitje cimetovega čaja ne bo poskrbelo le za prijetnejši telesni vonj, ampak lahko pričakujete tudi izboljšanje prebave. Ohlajen cimetov čaj pa lahko uporabite tudi namesto ustne vode.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×