Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaParadižnikov sok bi si morali privoščiti večkrat

Paradižnikov sok bi si morali privoščiti večkrat

MORDA VAS ZANIMA

Paradižnik večinoma uporabljamo za solate, juhe in omake, manj pogosto pa ga uporabljamo, da iz njega pripravimo paradižnikov sok. Temu nebi smelo biti tako! Paradižnikov sok je namreč več kot odličen za naše zdravje – da njegove hranilne vrednosti sploh ne omenjamo. Paradižnikov sok vsebuje neverjetno veliko število telesu prijaznih sestavin, ki ob rednem vsakodnevnem pitju prinesejo dolgoročne pozitivne rezultate. In zakaj natančno bi ga morali uživati vsak dan?

- Oglas -

paradižnikov sok

Paradižnikov sok vsebuje obilico vitaminov

Svež paradižnikov sok je odličen vir vitaminov kot sta denimo vitamina A in C. Z rednim uživanjem soka boste tako poskrbeli za preprečevanje očesnih bolezni ter za zdravje vaših kosti in zob.

Preprečuje nastanek in razvoj rakavih obolenj

Paradižnik je odličen vir likopena, ki preprečuje nastanek različnih vrst raka, vključno z rakom na pljučih, rakom dojk, prostate in trebušne slinavke.

Preprečuje nastanek srčnih obolenj

Paradižnik je bogat vir vitamin B6 in sok e tako najboljše orožje proti preprečevanju razvoja srčnih obolenj. Vitamin B6 namreč odpravlja homocistein – aminokislino, ki poškoduje krvne žile in vodi do bolezni srca.

Znižuje holesterol

- Oglas -

Zaradi nepravilne prehrane in stresa ima čedalje več ljudi povišano raven holesterola v krvi. Paradižnikov sok pa je bogat z vlakninami, ki povišujejo raven dobrega holesterola in hkrati znižujejo raven slabega – vse zahvaljujoč prisotnosti niacina.

Pomaga pri zniževanju telesne teže

Ker je paradižnikov sok bogat z vlakninami daje telesu občutek sitosti, slednje pa veliko pripomore k izgubi odvečne telesne teže. Poleg tega je sok bogat s številnimi drugimi snovmi, ki spodbujajo delovanje celotnega organizma.

Paradižnikov sok iz telesa odvaja strupene snovi

Na žalost se v našem telesu skladiščijo tudi zdravju neprijazne snovi, katere je potrebno odvesti iz organizma. Paradižnikov sok vsebuje veliko klora in žvepla, ki prispevata k dobremu delovanju ledvic in jeter – dveh organov, ki sta ključna za čiščenje telesa.

Uničuje proste radikale

Da bi preprečili dostop prostih radikalov v telo morate zgolj spiti kozarec paradižnikovega soka na dan in uspeh je zagotovljen. Prosti radikali so namreč zelo škodljive molekule, ki lahko celo privedejo do rakavih obolenj. Paradižnik je tako odličen vir antioksidantov, ki preprečujejo pojav radikalov in njihove škodljive učinke.

Izboljšuje ten kože

Paradižnikov sok se odlično obnese kot sredstvo za preprečevanje aken, kožnih madežev in zamašenih por.

Spodbuja delovanje črevesja

Če imate težave s prebavo oziroma s črevesjem vam jih paradižnikov sok lahko pomaga odpraviti. Prebava se bo uredila in občutki napetosti ter zaprtja bodo odpravljeni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×