Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaZdravilni češnjevi peclji

Zdravilni češnjevi peclji

MORDA VAS ZANIMA

Ste vedeli, da so češnjeva stebla zdravilna? Koliko češenj ste pojedli in pri tem zavrgli zdravilni del, ki se je uporabljal že v starem ljudskem zdravilstvu? Češnjevi peclji naj bi zdravila vnetje sečil, pomagala v boju proti ledvičnim kamnom ter blažila diarejo. Ponujamo vam recept za čaj s katerim boste blažili omenjene simptome.

- Oglas -

češnjevi peclji

Potrebujete:

  • 2 čajni žlički zdrobljenih češnjevih pecljev,
  • 250 ml vode ali mleka.

Priprava:

Čez zdrobljene češnjeve peclje zlijte vodo oziroma mlako in tekočino postavite na ogenj. Ko zmes zavre temperaturo znižajte in kuhajte še nekaj minut. Nato pustimo, da se pripravek nekoliko ohladi tako, da ni več vrel. Uživajte ga, ko je še topel in to trikrat na dan, po obroku.

- Oglas -

Več o češnjah pa najdete tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×