Čajni urnik in katerega izbrati

  Ste bili že kdaj v zadregi, ko se nikakor niste mogli odločiti katero vrsto čaja si boste privoščili? Današnja čajna izbira je prav zares velika in odločitev je zato včasih res otežena. Poleg tega pa obstaja mnogo dejavnikov, ki vplivajo na pitje čaja – vsak čaj namreč ni za vsako uro v dnevu. Čajne lastnosti se morajo namreč ujemati z razpoloženjem, obrokom, ipd. V nadaljevanju vam tako ponujamo predloge s pomočjo katerih se boste lažje odločili ob katerem čaju boste uživali.

  Čaji za ves dan

  Zgodaj zjutraj

  Zgoden začetek dneva poskusite izkoristiti za uživanje belega čaja. Beli čaj ima svetel aromatični pridih in svežino, ki nemudoma zbistri misli. Poleg tega je tudi zelo lahek in tako veliko bolj primeren za želodec.

  Nasvet: Če res hočete občutiti energijski odriv belega čaja izberite višje kakovostnega in pri njegovi pripravi uporabljajte popolnoma vrelo vodo.

  Dopoldne

  V poznem jutru oziroma času tik pred kosilom se prileže zeleni čaj. Ta namreč spodbudi prenovo in nas navda z energijo za kakršnokoli fizično aktivnost.

  Nasvet: Intenzivnost okusa oziroma grenkobe zelenega čaja prilagajamo s tem kako ga namočimo. Nižja temperatura sicer pomeni manj grenkobe a hkrati odvzame nekaj globine okusu.

  Čas kosila

  V času kosila se splača poskusiti črni čaj. Ta je na nek način povsem nevtralen pripravek tako, da ga lahko uživamo tudi med obrokom.

  Nasvet: Pijte ga zlasti, če uživate nekoliko bolj mastne ali sladke jedi, saj bo pomagal pri prebavi le teh.

  Po kosilu

  Po kosilu se lahko odločite za nekaj nenavadnega – za pu-erh čaj. Njegov edinstven način obdelave mu podarja lastnosti, ki so več kot odlične za prebavo. Poleg tega vsebuje le zmerno dozo kofeina, ki nas oskrbi z ravno pravšnjo energijsko spodbudo.

  PREBERITE TUDI:  Jagode - sočni, rdeči in zdravi sadeži z vrta

  Večer

  Zvečer posezite po oolong čaju. Ima zelo nizko vsebnost kofeina in pestro različico okusov, ki variirajo od pomirjujoče melise pa do sladkega rooibosa.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte