0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

StrokovnjakiAlja Dimic, prehranaZ razstrupljanjem nad kožno plesen

Z razstrupljanjem nad kožno plesen

MORDA VAS ZANIMA

Pisala nam je bralka, ki se spopada s kožno plesnijo … takole se je glasilo njeno pismo:

- Oglas -

Kožna plesenSpoštovani!
Že več let se »otepam« kožne plesni z različnimi mazili, ki mi jih predpiše osebni zdravnik. Pri tem nisem ravno uspešna, saj se mi vsako leto madeži povrnejo na različnih delih telesa, včasih v manj drugič v večji razsežnosti. Po hrbtu, na vratu, rokah; zadnje čase opažam, da tudi po prsih. So bele barve, nekateri rdečkasto rjave. Po sončenju se nekoliko oluščijo in postanejo še bolj opazni, kot bi bila umazana. Ker očitno pripravki klasične medicine ne zaležejo kaj dosti, se obračam na vas, z upanjem na trajno rešitev moje težave. Pred časom sem imela težave tudi s kandido, ki sem jo po več mesecih uživanja hranil, ki jih v svoji knjigi priporoča znana strokovnjakinja, uspešno »zajezila«. Še vedno se prehranjujem na ta način, ne uživam mesa, iz prehrane sem izločila tudi vse mlečne izdelke, zato res ne vem več, kaj naj storim, kako naj se enkrat za vselej znebim te nadležne kožne plesni.

Za kakršen koli nasvet vam bom iskreno hvaležna!
Elizabeta iz Posavja

Bralki je odgovorila naša strokovnjakinja za prehrano in Gersonovo terapijo Alja Dimic:

- Oglas -

Glivice in plesni se vedno razmnožujejo v prekislem pH-ju. Če bi bil vaš pH bazičen, bi glive in plesni odmrle. Že dejstvo, da ste se spopadali s prerazširjeno kandido nakazuje na to, da ste prezakisani.
Torej morate najprej poskrbeti za celovito razstrupljanje telesa in predvsem vaših jeter.

Jetra so največji organ v človeškem telesu. Pomagajo pri prebavi, presnovi, sintezi beljakovin in splošnem razstrupljanju in imajo pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema. Bolj kot kdaj koli v zgodovini človeštva, ljudje potrebujemo zdrava jetra. Več kot 50 % prebivalstva nad 50 letom starosti ima zamaščena jetra.

Samo jetra lahko očistijo naš organizem in imamo samo ena!

Prenehajte z uporabo sladkorja, kruha, peciv, tort, piškotov, v naprej pripravljenih izdelkov, umetnih sladil in sladkih pijač. Ne uživajte ničesar, kar le še pospešuje notranja vnetja in obremenjuje žlezo slinavko. Na začetku izpustite tudi sadje, le v sokove si lahko stisnete tudi jabolko.

Iz prehrane izpustite gluten, vse živalske beljakovine in maščobe, alkohol, cigarete in nepotrebna zdravila. Poskrbite za sveže stisnjene sokove. Stiskajte si korenčkove in zelene sokove iz listnate zelenjave. Poskrbite za vsakodnevno uživanje presne zelenjave v obliki solat. Med oreščki uživajte prej namočene mandlje in lešnike. Ne pozabite na semena. Uporabljajte le kokosovo olje za toplotne obdelave in laneno olje za hladne dodatke jedem. Poskrbite za neoporečno, destilirano vodo, ki je pri terapiji bistvenega pomena. Obvezen in zelo zaželjen dodatek je mleko osata, ki bo zaščitil vaša jetra in jim pomagal pri odstranjevanju toksinov.

- Oglas -

Neizogiben je kavni klistir, saj morajo toksini zapustiti vaše telo, ne pa se v njem nalagati. Na začetku vam od 3 do 10 dni priporočam le pitje in stiskanje sokov ter vsaj enkrat dnevno opravljanje kavnega klistirja, ki izloči toksine iz jeter. Zraven uživajte mleko osata ter kurkumo, zmešano v vodo. Po 10 dneh začnite z uživanjem priporočene prehrane.

Torej preden se lotite mučnih diet, najprej poskrbite za vaša jetra, ki so odgovorna za želeni rezultat. Pripravite si kopel s soljo, za mazanje kože pa uporabljajte kokosovo maščobo. Prav tako vam priporočam, da si iz bazičnega prahu pripravite kožne maske in si jih dnevno nanašate na obolela mesta. Odlična je tudi tinktura iz črnega oreha, timijana, drevesa čajevca in sivke.

NAJNOVEJŠE