0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaVitamini in antioksidanti, s katerimi boste poskrbeli za čudovito kožo

Vitamini in antioksidanti, s katerimi boste poskrbeli za čudovito kožo

MORDA VAS ZANIMA

Z uživanjem hrane, bogate z antioksidanti, lahko močno vplivamo na svoje zdravje in dobro počutje. Da bi ohranjali svojo kožo lepo in mladostno, moramo poskrbeti za troje: zaščiti kožo pred sončnimi žarki, poskrbeti za zdravo prehrano, poleg tega pa ne smemo kaditi. Za lepo in zdravo kožo pa skrbi tudi cela paleta različnih vitaminov in antioksidantov, tokrat pa se bomo osredotočili na tiste najmočnejše.

- Oglas -

Kombinacija vitaminov C in E ter selena za zdravje naše kože

Raziskovalci so ugotovili, da lahko kombinacija vitamina C in E ter selena ščiti kožo pred poškodbami in kožnim rakom. Prav tako lahko zavira procese staranja kože. Ti antioksidanti spodbujajo koži lasten obnovitveni sistem in tako neposredno zavirajo nadaljnjo škodo, ki bi nastala zaradi negativnih vplivov iz okolice.

Lepa koža

Koencim Q 10

Koencim Q 10 je naravni antioksidant, ki celicam pomaga pri rasti in jih ščiti pred rakavimi obolenji. Padec naravne ravni koencima Q 10, do katerega pride v zrelih letih, je tudi tisti, zaradi katerega se začne koža starati.

- Oglas -

Alfa lipoična kislina

Če ta antioksidant na kožo nanašamo v obliki kreme, lahko pomaga kožo obvarovati pred poškodbami zaradi sončnega sevanja. Kreme, ki vsebujejo od 3 do 5 % koncentrirane alfa lipoične kisline, po nekaterih raziskavah pomagajo koži, da po sončnih opeklinah hitreje okreva.

Retinojska kislina

Retinojska kislina je pravzaprav aktivna oblika vitamina A in predstavlja zlati standard v negi kože, ki obsega predvsem procese zaviranja staranja. Retinojska kislina pomaga zmanjšati gube, starostna znamenja, prav tako pa je zaradi nje videz kože, ki je bila izpostavljena soncu, takoj lepši. Retinojska kislina je na voljo v obliki gelov in krem, ki jih uporabljamo enkrat dnevno. Včasih je veljalo, da retinojska kislina poveča dovzetnost kože za sončno sevanje, pa danes velja ravno obratno – retinojska kislina je tista, ki kožo pravzaprav ščiti pred negativnimi vplivi čezmerne izpostavljenosti soncu. Tudi zeleni čaj in čokolada naj bi prispevala k lepšemu videzu vaše kože. Flavonoidi v zelenem čaju so namreč močni antioksidanti, ki lahko pomagajo ščititi kožo pred rakavimi obolenji in vnetji. Prav tako naj bi imele ženske, ki so redno uživale grenak kakav, bogat s flavonoidi, bolj mehko in voljno kožo.

Vitamini B-kompleksa

Vitamini Bi-kompleksa so nujni za nemoteno delovaje vseh telesnih celic, vključno s tistimi v naši koži. Pomembno je, da pojemo dovolj hrane, bogate z vitamini B-kompleksa, kot so piščanec, jajca, žita in izdelki iz žit. Zaradi pomanjkanja B vitaminov naša koža postane suha in srbeča.

Drugi antioksidanti

Številni drugi rastlinski izvlečki pozitivno vplivajo na zdravje in videz naše kože. Omenimo lahko rožmarin, paradižnik (zaradi vsebnosti likopena), izveček iz grozdnih pečk, granatno jabolko in sojo. Nekateri strokovnjaki verjamejo, da je najbolj učinkovita mešanica različnih, z antioksidanti bogatih izvlečkov, a bomo morali na končni odgovor na to vprašanje še malo počakati. Na embalaži številnih kozmetičnih izdelkov lahko prebiramo o njihovih revolucionarnih in čudežnih učinkih na videz naše kože. Vse te obljube je treba vzeti nekoliko z rezervo. Čeprav so določena prehranska dopolnila ali kozmetični proizvodi sicer popolnoma varni za uživanje oziroma zunanjo uporabo, pa njihovi pozitivni učinki niso tudi nujno znanstveno dokazani. Prav tako je iz sestave samega izdelka zelo težko (ali celo nemogoče) razbrati, v kakšni količini je določen vitamin prisoten v posameznem izdelku.

.

NAJNOVEJŠE