Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljeVeč kot 95 % svetovne populacije vdihuje škodljiv zrak

Več kot 95 % svetovne populacije vdihuje škodljiv zrak

MORDA VAS ZANIMA

Morda imate občutek, da je prekomerna onesnaženost zraka predvsem težave peščice svetovnih velemest. Vendar pa je nedavno poročilo, ki ga je objavil Health Effect Institute (Inštitut za učinke na zdravje), razkrilo drugačno sliko. Več kot 95 odstotkov populacije naj bi namreč vdihovalo zrak, ki je glede na merila Svetovne zdravstvene organizacije zdravju škodljiv.

- Oglas -

Onesnažen zrak

Onesnažen zrak kriv za ogromno število smrti po vsem svetu

Podatke, ki so bili vključeni v to obsežno raziskavo, so pri omenjenem inštitutu pridobili s pomočjo satelitov in nadzornih sistemov po vsem svetu. Raziskovalci so se še posebej osredotočili na trdne delce PM2,5. Izpostavljenost tem delcem naj bi v letu 2016 prispevala k več kot 4 milijonom smrti po vsem svetu. Na lestvici najpogostejših zdravstvenih vzrokov za prezgodnjo smrt to pomeni izjemno visoko šesto mesto, takoj za povišanim krvnim tlakom, kajenjem in določenimi nezdravimi prehranjevalnimi navadami. Poleg onesnaženega zraka na prostem pa je lahko problematičen tudi zrak, ki ga vdihujemo doma – ta je bil povod za še dodatna 2,6 milijona smrti v letu 2016.

Z največjimi težavami se soočate Kitajska in Indija

Še posebej velike težave z onesnaženostjo imajo sicer v državah, kjer ekonomska rast prehiteva sprejemanje ukrepov za varovanje okolja in ozračja. Največ smrti zaradi prekomerne onesnaženosti zraka tako beležijo na Kitajskem in v Indiji,  pri čemer je ena največjih težav kurjenje velikih količin premoga in drugih vrst trdnih goriv. Predvsem na Kitajskem se sicer v zadnjem času dobro zavedajo te težave, zato so začeli z uvajanjem različnih regulacij. Čeprav je torej v določenih delih sveta problem onesnaženosti še posebej izrazit, pa podatki iz poročila, omenjenega na začetku, zelo nazorno razkrivajo, da skorajda ni več območij, ki bi bila zares varna.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×