Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
ŽivaliUsodni koktajl za čebele

Usodni koktajl za čebele

MORDA VAS ZANIMA

Čebelarji že več kot 15 let opažajo, da medonosne čebele v Evropi napada nenavadna bolezen, ki vsako leto povzroči smrt več tisoč čebeljih družin. O visoki stopnji smrtnosti čebeljih družin čez zimo in med poletno sezono veliko poročajo predvsem v Franciji.

- Oglas -

Čebele

Čebelarji in znanstveniki si tega pojava ne znajo povsem pojasniti. Vzroke pripisujejo različnim dejavnikom, od izgube biodiverzitete, osredotočanja na gojenje monokultur, zmanjšanja količine krme zaradi podnebnih sprememb, povečane uporabe pesticidov, okužbe s zajedavci, kot so pršice Varroa destructor in glive Nosema ceranae, do izpostavljenosti nekaterim plenilcem, na primer azijskemu orjaškemu sršenu.

Francoski strokovnjaki z inštituta Blaise Pascal so v kombinirani parazitološko-toksikološki študiji čebele, okužene z mikrosporidijem Nosema, izpostavili nizkim odmerkom insekticidov. Ugotovili so bistveno večjo stopnjo smrtnosti, tudi če so bili odmerki več kot stokrat nižji od tistih, ki povzročajo 50-odstotno smrtnost v populaciji. Mehanizma, ki bi bil odgovoren za takšno sinergijo, niso prepoznali. Raziskava je opozorila na to, da predstavlja interakcija med nosemavostjo in insekticidi dodatno tveganje za medonosne čebele.

Gliva Nosema ceranae prizadene odrasle čebele. Naseli se v prebavilih in bistveno zmanjša imunost in zdravje čebel. Na inštitutu Blaise Pascal si intenzivno prizadevajo najti nove metode za obvladovanje te bolezni marljivih opraševalk.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×