DomovRubrikeZanimivostiAlge hranijo srce

Alge hranijo srce

Morske alge izjemno dobro vplivajo na zdravje srca, ugotavljajo ameriški znanstveniki v najnovejši raziskavi. Potrdili so, da so alge zelo bogat vir tako imenovanih bioaktivnih peptidov.

- Oglas -

Alge

Te ugotovitve se bodo nedvomno razveselili tisti vegetarijanci, ki ne uživajo mlečnih izdelkov, in vegani, ki ne uživajo nobenih živil živalskega izvora. Za bioaktivne peptide je do zdaj namreč veljalo, da so predvsem v mlečnih izdelkih. Avtorji raziskave so uvrstili alge med »funkcionalna živila«, saj ne vsebujejo le hranil, temveč igrajo tudi pomembno vlogo pri preprečevanju in zdravljenju nekaterih bolezni.

Več kot 100 doslej objavljenih raziskav je dokazalo, da beljakovine iz alg znižujejo krvni tlak prav tako učinkovito, kot najpogosteje uporabljena zdravila iz razreda zaviralcev ACE. Ugotovitev omenjene raziskave se nanaša na alge, ki jih najpogosteje najdemo na našem tržišču: to so črne japonske alge nori, alge kombu, alge z evropskih morskih obal ter mikroalge, kot je spirulina.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×