Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
RubrikeZanimivostiAlge hranijo srce

Alge hranijo srce

MORDA VAS ZANIMA

Morske alge izjemno dobro vplivajo na zdravje srca, ugotavljajo ameriški znanstveniki v najnovejši raziskavi. Potrdili so, da so alge zelo bogat vir tako imenovanih bioaktivnih peptidov.

- Oglas -

Alge

Te ugotovitve se bodo nedvomno razveselili tisti vegetarijanci, ki ne uživajo mlečnih izdelkov, in vegani, ki ne uživajo nobenih živil živalskega izvora. Za bioaktivne peptide je do zdaj namreč veljalo, da so predvsem v mlečnih izdelkih. Avtorji raziskave so uvrstili alge med »funkcionalna živila«, saj ne vsebujejo le hranil, temveč igrajo tudi pomembno vlogo pri preprečevanju in zdravljenju nekaterih bolezni.

Več kot 100 doslej objavljenih raziskav je dokazalo, da beljakovine iz alg znižujejo krvni tlak prav tako učinkovito, kot najpogosteje uporabljena zdravila iz razreda zaviralcev ACE. Ugotovitev omenjene raziskave se nanaša na alge, ki jih najpogosteje najdemo na našem tržišču: to so črne japonske alge nori, alge kombu, alge z evropskih morskih obal ter mikroalge, kot je spirulina.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×