Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
RubrikeZanimivostiAlge hranijo srce

Alge hranijo srce

MORDA VAS ZANIMA

Morske alge izjemno dobro vplivajo na zdravje srca, ugotavljajo ameriški znanstveniki v najnovejši raziskavi. Potrdili so, da so alge zelo bogat vir tako imenovanih bioaktivnih peptidov.

- Oglas -

Alge

Te ugotovitve se bodo nedvomno razveselili tisti vegetarijanci, ki ne uživajo mlečnih izdelkov, in vegani, ki ne uživajo nobenih živil živalskega izvora. Za bioaktivne peptide je do zdaj namreč veljalo, da so predvsem v mlečnih izdelkih. Avtorji raziskave so uvrstili alge med »funkcionalna živila«, saj ne vsebujejo le hranil, temveč igrajo tudi pomembno vlogo pri preprečevanju in zdravljenju nekaterih bolezni.

Več kot 100 doslej objavljenih raziskav je dokazalo, da beljakovine iz alg znižujejo krvni tlak prav tako učinkovito, kot najpogosteje uporabljena zdravila iz razreda zaviralcev ACE. Ugotovitev omenjene raziskave se nanaša na alge, ki jih najpogosteje najdemo na našem tržišču: to so črne japonske alge nori, alge kombu, alge z evropskih morskih obal ter mikroalge, kot je spirulina.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×