Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaTudi paradižnik je super živilo

Tudi paradižnik je super živilo

MORDA VAS ZANIMA

Paradižnik vsebuje veliko vode, vitaminov in mineralnih snovi in je še posebej primeren poleti, ko naš organizem potrebuje več teh hranilnih snovi, saj jih zaradi potenja veliko izgubi zato mu pravimo tudi superhrana.
ParadižnikParadižnik je rdeče barve zaradi likopena in beta-karotena (snov, prek katere organizem dobiva vitamin A). Vsebuje tudi veliko vitamina C: 100 g živila ga vsebuje kar 25 mg. Da bi odrasel človek zadovoljil dnevno potrebo po vitaminu C, zadostujejo že 2 do 3 paradižniki, saj ga dnevno potrebujemo 45 mg. Vitamin C je zelo pomemben za veliko funkcij v organizmu: posreduje pri tvorjenju kolagena  (snov, s pomočjo katere se tvorijo tkiva), pripomore k zdravju žil, lajša absorpcijo železa. Poleg tega paradižnik vsebuje tudi veliko količino kalija. Ta mineral je zelo pomemben za ohranjanje ravnovesja tekočin v telesu, saj se bori proti zastajanju ali prekomernemu odvajanju tekočin. Kalij dovoljuje prenos živčnih impulzov med celicami, zaradi njega mišice delujejo in pomaga uravnavati krvni tlak. Če ga nimamo dovolj, postanemo utrujeni, brez apetita, nezbrani.

- Oglas -

Več o paradižniku in delovanju proti boleznim srca

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×