Poletje je čas borovnic in breskev, iz katerih si lahko pripravimo tudi borovničevo-breskov drobljenec.

Borovničev drobljenec

  • 4 breskve (lahko tudi marelice)
  • 100 g svežih borovnic
  • 5 žlic mletega sladkorja
  • cimet
  • mlet koriander
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • pol skodelice sladkorja ali uporabite katerega od bolj zdravih sladil
  • 1/3 zavitka masla

Breskve očitimo in narežemo na koščke. Dodamo borovnice, mlet sladkor, začimbe in zmešamo. Nadevamo v manjše posodice ali menjši pekač, vseeno. V posodi posebej zmešamo ovsene kosmiče, sladkor in maslo in posujemo po breskvah z borovnicami. Pečemo kakih 20 min na 180*c, da lepo porjavi. Postrežemo lahko z dobrim vanilijevim sladoledom.

Breskve in borovnice
Breskve in borovnice.
Borovničev drobljenec
Dodamo sladkor, cimet, mlet koriander …
Nadevamo v manjše posodice ali pekač ...
Nadevamo v manjše posodice ali pekač …
Ovseni kosmiči
Zmešamo drobljenec, ovsene kosmiče, maslo, sladkor…
Borovničev drobljenec
Nadevamo na posodice ali na pekač…
Borovničev drobljenec
Dober tek!

Avtor in foto: Lidija Dornik