Poletje je čas borovnic in breskev, iz katerih si lahko pripravimo tudi borovničevo-breskov drobljenec.
- Oglas -
- 4 breskve (lahko tudi marelice)
- 100 g svežih borovnic
- 5 žlic mletega sladkorja
- cimet
- mlet koriander
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- pol skodelice sladkorja ali uporabite katerega od bolj zdravih sladil
- 1/3 zavitka masla
Breskve očitimo in narežemo na koščke. Dodamo borovnice, mlet sladkor, začimbe in zmešamo. Nadevamo v manjše posodice ali menjši pekač, vseeno. V posodi posebej zmešamo ovsene kosmiče, sladkor in maslo in posujemo po breskvah z borovnicami. Pečemo kakih 20 min na 180*c, da lepo porjavi. Postrežemo lahko z dobrim vanilijevim sladoledom.
Avtor in foto: Lidija Dornik
- Oglas -