0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTri živila, s katerimi se boste prečistili

Tri živila, s katerimi se boste prečistili

MORDA VAS ZANIMA

Prebavnemu sistemu je vsake toliko časa treba dati tudi dihati, zato včasih posežemo po živilih in hrani, ki nas očisti in razstrupi ter odpravi škodljive bakterije. Nekateri prisegajo na limone in različne čaje ali napitke, ki dobro prečistijo prebavni sistem, to pa lahko storimo tudi s kislim zeljem, avokadom in cimetom, česar morda niste pričakovali. Zakaj se ne bi enkrat prečistili z žvečenjem konkretnega obroka namesto s pitjem kislih napitkov?

- Oglas -

Čiščenje s hrano

Kislo zelje

Narejeno je iz narezanega zelja, ki mu dodamo sol in ga dobro pretlačimo, da spusti svoj sok in zavre. Z vretjem nastanejo mikrobi, ki so koristi za želodec in imunski sistem. V kislem zelju je več laktobacilov kot v jogurtu, torej je odličen vir probiotikov, poleg tega ima veliko vitamina C in K, ki s seboj prinašata številne pozitivne učinke na prebavni sistem in celotno telo. Več o kislem zelju si preberite TUKAJ.

Avokado

Avokado je poln vlaknin, flavonoidov in enkrat nenasičenih maščob, vse to pa mu daje veliko očiščevalno moč. S pomočjo vlaknin se boste nasitili, flavonoidi delujejo protivnetno, enkrat nenasičene maščobe pa so tiste dobre maščobe, s pomočjo katere se lahko topi trebušna maščoba. Preberite si, zakaj je avokado eden najbolj zdravih sadežev TUKAJ.

- Oglas -

Cimet

Cimet je velik vir vlaknin, magnezija in kalcija, vsebuje pa tudi esencialna olja, ki delujejo protivnetno, preprečujejo razmnoževanje bakterij in izboljšujejo zdravje prebavne poti. A pozor, tako kot to velja za preostale začimbe, tudi s cimetom ni treba pretiravati. Njegova aroma in sladkast okus vas odvračata od sladkorja, vendar pa ga hrani dodajte le malo, saj deluje že v majhnih količinah. Za kaj vse je cimer uporaben in zdravilen si preberite TUKAJ.

.

NAJNOVEJŠE