Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaTri živila, s katerimi se boste prečistili

Tri živila, s katerimi se boste prečistili

MORDA VAS ZANIMA

Prebavnemu sistemu je vsake toliko časa treba dati tudi dihati, zato včasih posežemo po živilih in hrani, ki nas očisti in razstrupi ter odpravi škodljive bakterije. Nekateri prisegajo na limone in različne čaje ali napitke, ki dobro prečistijo prebavni sistem, to pa lahko storimo tudi s kislim zeljem, avokadom in cimetom, česar morda niste pričakovali. Zakaj se ne bi enkrat prečistili z žvečenjem konkretnega obroka namesto s pitjem kislih napitkov?

- Oglas -

Čiščenje s hrano

Kislo zelje

Narejeno je iz narezanega zelja, ki mu dodamo sol in ga dobro pretlačimo, da spusti svoj sok in zavre. Z vretjem nastanejo mikrobi, ki so koristi za želodec in imunski sistem. V kislem zelju je več laktobacilov kot v jogurtu, torej je odličen vir probiotikov, poleg tega ima veliko vitamina C in K, ki s seboj prinašata številne pozitivne učinke na prebavni sistem in celotno telo. Več o kislem zelju si preberite TUKAJ.

Avokado

Avokado je poln vlaknin, flavonoidov in enkrat nenasičenih maščob, vse to pa mu daje veliko očiščevalno moč. S pomočjo vlaknin se boste nasitili, flavonoidi delujejo protivnetno, enkrat nenasičene maščobe pa so tiste dobre maščobe, s pomočjo katere se lahko topi trebušna maščoba. Preberite si, zakaj je avokado eden najbolj zdravih sadežev TUKAJ.

Cimet

Cimet je velik vir vlaknin, magnezija in kalcija, vsebuje pa tudi esencialna olja, ki delujejo protivnetno, preprečujejo razmnoževanje bakterij in izboljšujejo zdravje prebavne poti. A pozor, tako kot to velja za preostale začimbe, tudi s cimetom ni treba pretiravati. Njegova aroma in sladkast okus vas odvračata od sladkorja, vendar pa ga hrani dodajte le malo, saj deluje že v majhnih količinah. Za kaj vse je cimer uporaben in zdravilen si preberite TUKAJ.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×