Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Zdravje & prehranaSkrivnost diete z malo ogljika

Skrivnost diete z malo ogljika

MORDA VAS ZANIMA

Skozi leta se je porodila ideja, da je najboljše jesti lokalno hrano, saj naj bi s tem najmanj škodili naravi. Vendar pa so novejše raziskave pokazale, da to ne drži.

- Oglas -

Strokovnjaki so ugotovili, da dieta z malo ogljika ne temelji le na tem, od kako daleč je bila hrana pripeljana, ampak na tem, na kakšen način je bila proizvedena.

Nadaljne raziskave so pokazale, da sama vzreja živali povzroča večji delež toplogrednih plinov. Od tega 60% delež pripada govedu, kjer na relativno majhnem območju nastaja in se sprošča v ozračje metan, dušik pa nastaja zaradi nepravilnega ravnanja z izločki goveda. Da je stvar nezanemarljiva, pa govori dejstvo, ki pravi, da bi naj normalen človek na leto zaužil 53kg živalskih proteinov, vendar povprečje trenutno znaša 90kg na leto. Do leta 2050 pa bi se naj to povprečje dvignilo že na 103kg/leto.

Da bi te številke omilili, je skupina ljudi pred leti ustanovilo društvo Carbon Trust, ki daje standarde, ki naj bi proizvodnji pomagali izmeriti in zmanjšati izpust toplogrednih plinov v ozračje, prav tako pa bi naj pomagali potrošnikom pri pametnih odločitvah, pri njihovih nakupih.

Izberimo lokalno

- Oglas -

V sklopu tega društva, so nekatera podjetja že vključila samo idejo v njihove poslovalnice, lokale, univerze, … Vendar pa strokovnjaki pravijo, da je potrebna volja, če želimo priti do naslednje stopnje in z zmanjšano uporabo govedine in sira znižati izpust toplogrednih plinov za 25% v naslednih nekaj letih.

Ta rok pa se je iztekel letos aprila in rezultat je očiten – že kar prvo leto so dosegli, da se je odstotek ogljika znižal za 23%, zadnje leto pa je ta številka padla še za 15%.
Skupina Bon Apetit je prav tako, kot Carbon Trust nastala, da bi izobrazila ljudi glede njihovih prehranjevalnih navad in dosegla, da bi uporabniki sami izbirali med poplavo hrane tisto, ki pušča v naravi najmanjšo sled. Zato so ustvarili Low Carbon Diet Calculator – to je program, ki ga najdemo na spletu in omogoča preprost izračun emisij, ki se izločijo (oz. so bile proizvedene pri pridelavi živil), če jemo v gostilni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×