Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Dom & energijaKakšen ogljični odtis pustimo na okolju?

Kakšen ogljični odtis pustimo na okolju?

MORDA VAS ZANIMA

Profesor Timothy Gutowski z inštituta za tehnologijo v Massachusettsu (MIT) je pred kratkim naredil študijo o porabi energije med različnimi družbenimi sloji – od brezdomca do senatorja. Skupno je bilo zbranih 18 različnih stilov življenja.

Raziskave so pokazale, da imajo v popvprečju ljudje z nizko porabo energije – brezdomec, pet letni otrok in Budistični menih dvakrat večji ogljični odtis*, kot pa povprečni svetovni državljan.

- Oglas -

MIT raziskovalci so ugotovili, da imajo v ZDA ljudje z najnižjo stopnjo uporabe energije, to so brezdomci, otroci in budistični menihi, vsi za dvakrat večji ogljični odtis kot povprečni državljani. To je zato, ker storitve le-teh, vključno z infrastrukturo in javnimi službami zagotavljajo določeno minimalno izhodiščno število glede na populacijo.
Poleg tega pa so tudi ugotovili, da Amerika proizvede največ emisij, to je petkrat več kot preostali del sveta.

Študija pa je poseben del namenila tudi Billu Gatesu. Zaključki so pokazali, da Bill Gates proizvede kar 10,000 več ogljikovega dioksida, kot je povprečje! Zato so raziskovalci prišli do zaključka, da s povečanjem dobička, raste tudi stopnja proizvedenega ogljikovega dioksida in ogljični odtis je pri tej populaciji večji.

* Ogljikov odtis je skupno število proizvedenih toplogrednih plinov, ki jih ustvari neposredno in posredno posameznik, organizacija, dogodek ali proizvod.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×