Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaKako preverimo, ali je jajce sveže?

Kako preverimo, ali je jajce sveže?

MORDA VAS ZANIMA

Ste se že kdaj vprašali, ali so jajca, ki stojijo že nekaj časa v vašem hladilniku še vedno užitna? Kako lahko preverite ali imate v hladilniku pokvarjena jajca, ali pa so ta še vedno dobra?

- Oglas -

Ko odprete surovo jajce bi to moralo imeti napet rumenjak ter čvrst beljak. Če izgleda rumenjak ‘poležan’, to pomeni, da je jajce manj sveže. Beljak, ki ni čisto prozoren je znak za sveže jajce – motni beljak pomeni, da beljak vsebuje veliko ogljikovega dioksida, s časom pa le-ta ‘uide’ iz beljaka in le-ta postane bolj prozoren.

Naše babice so svežino jajc preverjale tako, da so jih dale v mrzlo vodo in tista jajca, katera so plavala na površini so bila pokvarjena. Razlog za to je naslednji: jajce vsebuje neke vrste vrečico z zrakom in z staranjem jajca se ta vrečica veča, kar povzroča, da jajce splava na površino vode.


Kaj pa tista čudna rdeča pega? Občasno jajce vsebuje majhno rdečo piko v rumenjaku. To pa ni nič drugega kot znak, da je bila kokoš pod stresom medtem, ko je valila jajca.

Kje je najbolje shranjevati jajca? Jajc ne odlagajte v vrata vašega hladilnika, saj odpiranje in zapiranje vrat jajca še hitreje ‘postara’. Raje jih pustite v kartonski škatli in jih postavite k zadnjemu delu hladilnika. Drugi razlog, zakaj jajca pustiti v embalaži pa je ta, da ima jajce porozno lupino, ki lahko vsrka vonjave iz vašega hladilnika.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×