Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Zdravje & prehranaKako preverimo, ali je jajce sveže?

Kako preverimo, ali je jajce sveže?

MORDA VAS ZANIMA

Ste se že kdaj vprašali, ali so jajca, ki stojijo že nekaj časa v vašem hladilniku še vedno užitna? Kako lahko preverite ali imate v hladilniku pokvarjena jajca, ali pa so ta še vedno dobra?

- Oglas -

Ko odprete surovo jajce bi to moralo imeti napet rumenjak ter čvrst beljak. Če izgleda rumenjak ‘poležan’, to pomeni, da je jajce manj sveže. Beljak, ki ni čisto prozoren je znak za sveže jajce – motni beljak pomeni, da beljak vsebuje veliko ogljikovega dioksida, s časom pa le-ta ‘uide’ iz beljaka in le-ta postane bolj prozoren.

Naše babice so svežino jajc preverjale tako, da so jih dale v mrzlo vodo in tista jajca, katera so plavala na površini so bila pokvarjena. Razlog za to je naslednji: jajce vsebuje neke vrste vrečico z zrakom in z staranjem jajca se ta vrečica veča, kar povzroča, da jajce splava na površino vode.


Kaj pa tista čudna rdeča pega? Občasno jajce vsebuje majhno rdečo piko v rumenjaku. To pa ni nič drugega kot znak, da je bila kokoš pod stresom medtem, ko je valila jajca.

Kje je najbolje shranjevati jajca? Jajc ne odlagajte v vrata vašega hladilnika, saj odpiranje in zapiranje vrat jajca še hitreje ‘postara’. Raje jih pustite v kartonski škatli in jih postavite k zadnjemu delu hladilnika. Drugi razlog, zakaj jajca pustiti v embalaži pa je ta, da ima jajce porozno lupino, ki lahko vsrka vonjave iz vašega hladilnika.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×