En dan v tednu brez mesa

  Večina ljudi se le težko upre hamburgerjem, še posebej v Ameriki, je to kar standardni obrok, kjub temu da vsi vemo da to ni najboljša izbira hrane.

  Vse več raziskav kaže, da prekomerjo uživanje mesa pripelje do srčnih obolenj in raka. Prav tako reja živine ustvarja 18% toplogrednih plinov, to je celo nekoliko več kot trasportna sredstva. Amapk z le malo truda, lahko izboljšamo svoje zdravje in počutje ter hkrati pomagamo našemu planetu.

  Strokovnjaki priporočajo, da jejmo brezmesne jedi ob ponedeljkih. Samo end dan v tednu brez mesa, lahko zmanjša nabiranje maščob v telesu za 15% in zmanjša možnost srčnih bolezni. Znanstveniki so izračunali, da če bi vsak od nas zmanjšal porabo mesa za samo 20%, bi s tem močno zmanjšali onesnaževanje okolja.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  3 KOMENTARJI

  1. Pri nas so ponavadi četrtki in petki brezmesni.. četrtki so namenjeni raznim zelenjavnim rižotam.. ob petkih pa imamo na jedilniku vedno ribe.

  2. jaz recimo imam vsaj 3 dni brezmesne na teden. ja je res, poleti paše bolj osvežilno kot meso. Če pa to pomaga tudi proti onesnaževanju pa še toliko boljše!

  Comments are closed.