Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Dom & energijaKako ohraniti oblačila nova dalj časa

Kako ohraniti oblačila nova dalj časa

MORDA VAS ZANIMA

Na leto zapravimo veliko denarja za oblačila, samo zato, ker se le-ta hitro obrabijo. Zato je tu nekaj praktičnih nasvetov, kako oblačila ohraniti nova dalj časa.

- Oglas -

1)    Zaprite zadrgo pred pranjem:
Kovinske zadrge na jeansu, jaknah ter ostalih kosih oblačil delujejo kot neke vrste žaga, ko jih damo v pralni stroj. Med pranjem trgajo nitke vsem kosom oblačil, ki smo dali v pralni stroj.

2)    Perite manj in v hladni vodi:
Večina nas preveč pere oblačila, saj jih verjetno ne bi bilo potrebno tako pogosto prati. Pralni stroj lahko škoduje oblačilom bolj, kot če bi jih nisili mi. Zato si zapomnite – če oblačilo ni umazano ali če ne smrdi ga ni potrebno oprati!
Prav tako pa se navadite prati oblačila v hladni vodi, saj vse več detergentov čisto dobro deluje tudi v hladni vodi.

3)    Ne dodajajte belil:
Belila hitreje poškodujejo oblačila, kot bi si mislili. Raje uporabite sodo bikarbonko če bi radi posvetlili oblačila.

4)    Ne uporabljajte sušilnega stroja:
Mokra oblačila raje obesite, saj prav tako kot pralni stroji, tudi sušilni stroji poškodujejo vaša oblačila.

- Oglas -

5)    Naj majhne luknje ne postanejo velike:
Večino lukenj je na začetku majhnih. Zato preglejte vaša oblačila in zakrpajte tiste luknjice, dokler so še skoraj nevidne.

6)    Dnevno menjajte obutev:
Če boste vaše čevlje nosili vsak dan, potem se bodo seveda obrabili hitreje. Raje vsak dan obujte druge. Tako bo par, ki ste imeli obutega včeraj imel priložnost, da se posuši, saj vlaga hitreje poškoduje čevlje, kot pa obraba od same hoje. Med deževnimi dnevi zatlačite v čevlje, katere ste imeli obute časopisni papir, saj bo ta bo vsrkal vlago.

7)    Mislite retro ne obrabljeno:
Ponavadi je le malo oblačil, ki jih odvržemo dejansko obrabljenih. Na srečo pa obstajajo trgovine, katere ponujajo rabljeno robo oz ‘retro’ oblačila, ki po navadi sprejmejo stara neponošena oblačila in jih prodajo naprej.

8)    Organizirajte vašo omaro:
Kolikrat ste si že rekli “Saj sploh nisem vedel da imam to!“. Sezonska oblačila shranite v vreče in jim dodajte malo sivke proti moljem. Prav tako je dobro, da imate nekje inventar vaših oblek, kjer si zapišete, kaj boste potrebovali že v naprej. Tako boste, ko se bodo začele razprodaje, takoj vedeli, kaj morate res kupiti in česa ne potrebujete.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×