0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiKonec problemov s kužki in lužicami

Konec problemov s kužki in lužicami

MORDA VAS ZANIMA

Deliti si dom z mladim kužkom v večini primerov pomeni veliko nereda in nezgod, vendar se kužki hitro učijo iz svojih napak. Prav tako pa lahko pripomorejo k boljšem jutri.

- Oglas -

Veliko ljudi na začetku, ko je kuža še mlad, kupi pasje plenice za enkratno uporabo, katere ko se umažejo kužki po navadi vlačijo po hiši, na koncu pa pristanejo v smetnjaku.

To pa na nikakršen način ni okolju prijazno, saj te plenice rabijo dalj časa, da se razkrojijo. Zato je tu boljša alternativa tem planicam.

Danes na trgu obstaja ‘pasja kahlica’, za vse vrste kužkov. Narejena pa je na ta način, da kužkove tačke ostanejo suhe, kar je seveda odlično, če imate kužka ves čas v hiši.

- Oglas -

Če pa pasjih plenic ne uporabljate, pa upoštevajte naslednje nasvete.

Svojega kužka, oz. že odraslega psa, peljite na potrebo:

  • navsezgodaj
  • takoj po vsakem obroku

Spodbujajte ga s posladki, da vsakič uporabi isti prostor za izvajanje potrebe (le tako ga lahko naučite kako uporabljati kahlico)


Kužka nikoli ne kaznujte, če ni opravil tega, kar ste od njega zahtevali pravilno! Razumeti morate, da kuža ne ve, kaj je naredil narobe. Zato je bolje, da ga ‘ujamete pri delu’ in mu razločno rečete ‘ne’ ter ga premaknete tja, kjer bi moral biti.

- Oglas -

Ko se bo kuža enkrat navadil na kahlico, bo vaših težav konec, saj bo tako manj trpel kuža, ker se mu ne bo treba več zadrževati. Prav tako pa bo bolj prijetno tudi za vas, saj vam ne bo potrebno več čistiti za kužkom ali ga peljati na sprehode takrat, ko nimate časa.

.

NAJNOVEJŠE