Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
RubrikeZanimivostiKonec problemov s kužki in lužicami

Konec problemov s kužki in lužicami

MORDA VAS ZANIMA

Deliti si dom z mladim kužkom v večini primerov pomeni veliko nereda in nezgod, vendar se kužki hitro učijo iz svojih napak. Prav tako pa lahko pripomorejo k boljšem jutri.

- Oglas -

Veliko ljudi na začetku, ko je kuža še mlad, kupi pasje plenice za enkratno uporabo, katere ko se umažejo kužki po navadi vlačijo po hiši, na koncu pa pristanejo v smetnjaku.

To pa na nikakršen način ni okolju prijazno, saj te plenice rabijo dalj časa, da se razkrojijo. Zato je tu boljša alternativa tem planicam.

Danes na trgu obstaja ‘pasja kahlica’, za vse vrste kužkov. Narejena pa je na ta način, da kužkove tačke ostanejo suhe, kar je seveda odlično, če imate kužka ves čas v hiši.

Če pa pasjih plenic ne uporabljate, pa upoštevajte naslednje nasvete.

- Oglas -

Svojega kužka, oz. že odraslega psa, peljite na potrebo:

  • navsezgodaj
  • takoj po vsakem obroku

Spodbujajte ga s posladki, da vsakič uporabi isti prostor za izvajanje potrebe (le tako ga lahko naučite kako uporabljati kahlico)


Kužka nikoli ne kaznujte, če ni opravil tega, kar ste od njega zahtevali pravilno! Razumeti morate, da kuža ne ve, kaj je naredil narobe. Zato je bolje, da ga ‘ujamete pri delu’ in mu razločno rečete ‘ne’ ter ga premaknete tja, kjer bi moral biti.

Ko se bo kuža enkrat navadil na kahlico, bo vaših težav konec, saj bo tako manj trpel kuža, ker se mu ne bo treba več zadrževati. Prav tako pa bo bolj prijetno tudi za vas, saj vam ne bo potrebno več čistiti za kužkom ali ga peljati na sprehode takrat, ko nimate časa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×