Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Ekologija & okoljePomagajmo preprečili izumrtje živalskih vrst

Pomagajmo preprečili izumrtje živalskih vrst

MORDA VAS ZANIMA

Zbrali smo nekaj preprostih nasvetov, ki bodo pomagali pri ohranjanju narave in živali in za katere ne potrebujete posebnega znanja, vseeno pa lahko odigrajo veliko vlogo pri tem.

 1. Pozanimajte se o ogroženih vrstah
 2. Poskrbite za ohranjanje naravnega okolja živali s tem, da posadite lokalno rastje v vaš vrt
  Porast ne-avtohtonih primerkov rastlinja ima večje posledice na okolje, kot si verjetno predstavljate. Velikokrat se zgodi, da ne-avtohtoni primerki izkoreninijo avtohtone in s tem povzročijo izginotje nekaterih živalskih vrst, ki so se zanašale na določene rastline.
 3. Zmanjšajte uporabo herbicidov in pesticidov
  Seveda pesticidi poskrbijo, da je vaš vrt videti lep, vendar pa s tem vplivamo na živalsko populacijo, saj ne uničijo le insketov in zajedalcev, ampak nosijo posledice tudi večje živali.
 4. Reciklirajte
  Kupujte recikliran papir in lesene izdelke, saj s tem prispevate k ohranitvi gozdov. Reciklirajte tudi vaše telefone, saj minerali, iz katerih so telefoni narejeni ter ostala elektronika, izhaja iz območja goril v Afriki.
 5. Uporabite nalepke na večjih steklenih površinah
  Na milijone ptic umre vsako leto zaradi trkov v stekla. Številko lahko drastično zmanjšamo že s tem, če namestimo na večje steklene površine nalepke.
 6. Ne vozite prehitro
  Veliko avtohtonih živali je prislijenih živeti v okolju, ki nekoč ni bilo naseljeno. Zato mnoge živali končajo pod kolesi avtomobilov, ker niso navajene, da je cesta tam, kjer so morda nekoč gnezdile.
 7. Izogibajte se podpori nelegalnega trgovanja
  Izleti v tujino so po navadi zelo zabavni, vendar pa se včasih morda ne zavemo, da so tudi najbolj preprosti spominki narejeni iz živalskih vrst, katerim grozi izumrtje. Prav tako pa se izogibajte izdelkom, kateri so narejeni iz krzna tigra, polarniega medveda, morskih vider ter ostalih ogroženih vrst.
 8. Prijavite vsako streljanje ali nadlegovanje ogroženih živalskih vrst.
 9. Ohranjajte naravno bivališče divjih živali
  Verjetno je največja nevarnost, s katero se danes sooča veliko živalskih vrst, krčenje njihovega naravnega bivališča. Krčenje gozdov, kmetovanje, erozije, gradnje,… ne vpliva ugodno na preživetje živalskih vrst, katere so odvisne od njigovega naravnega okolja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×