Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Dom & energijaKako prepoznati zavajajoče oglase?

Kako prepoznati zavajajoče oglase?

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat  malo bolj splošna tema – kako vedeti, kdaj je oglas zavajajoč? To ni vedno preprosto, vendar pa obstajajo določeni indikatorji, na katere je dobro biti pozoren. Opisali smo nekaj načinov, s katerimi si lahko pomagate.

Pomen besed

Raje bodite pozorni na določene besede, kot pa na pomen celotnega oglasa. Naslednje besede so v veliko primerih brezpredmetne, ker za njih ne obstajajo definicije, ali pa so preveč splošne:

 • Naravno
 • Hipoalergeno
 • Nestrupeno
 • Neodišavljeno
 • Brezplačno
 • Brez dodanih hormonov
 • Brez antibiotikov
 • Ekološko prijazno, prijazno okolju, …
 • Zeleno
- Oglas -

Takšne in drugačne pomene najdemo skoraj vsepovsod. Za primer lahko vzamemo naslednje dejstvo: na leto pride na trg  približno 33% proizvodov hrane in pijače, za katero proizvajalci trdijo, da je ‘naravna’ oz organska itd. Zato je dobro, ko nakupujete, da ste pozorni na določene besede, čeprav nikoli ne vemo točno, ali izbrani izdelek res ne vsebuje te snovi:

 • Narejeno iz recikliranega papirja
 • Brez formaldehida
 • Brez barvil
 • Brez stranskih živalskih produtov
 • Brez fosfatov

Poiščite dokaz
Kupujte izdelke, katerim lahko zaupate in preverite. Po navadi te izdelke pregledajo neodvisne agencije, s čimer je zagotovljena avtentičnost proizvoda ter standardi. Nekateri izmed verodostojnih certifikatov so: USDA Organic, Energy Star, Forest Stewardship Council certified, Rainforest Alliance certified, in Green Seal.

Zanesite se na strokovnjake

Na internetu obstaja več strani, ki opravijo delo namesto vas in vam podajo oceno določenih proizvodov, katere so pregledali strokovnjaki.

Torej, ko boste naslednjič videli privlačen oglas, najprej malo pobrskajte po spletu, kaj o tem izdelku menijo drugi uporabniki in organizacije in kaj resnično vsebuje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×