Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaKako prepoznati zavajajoče oglase?

Kako prepoznati zavajajoče oglase?

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat  malo bolj splošna tema – kako vedeti, kdaj je oglas zavajajoč? To ni vedno preprosto, vendar pa obstajajo določeni indikatorji, na katere je dobro biti pozoren. Opisali smo nekaj načinov, s katerimi si lahko pomagate.

Pomen besed

Raje bodite pozorni na določene besede, kot pa na pomen celotnega oglasa. Naslednje besede so v veliko primerih brezpredmetne, ker za njih ne obstajajo definicije, ali pa so preveč splošne:

 • Naravno
 • Hipoalergeno
 • Nestrupeno
 • Neodišavljeno
 • Brezplačno
 • Brez dodanih hormonov
 • Brez antibiotikov
 • Ekološko prijazno, prijazno okolju, …
 • Zeleno
- Oglas -

Takšne in drugačne pomene najdemo skoraj vsepovsod. Za primer lahko vzamemo naslednje dejstvo: na leto pride na trg  približno 33% proizvodov hrane in pijače, za katero proizvajalci trdijo, da je ‘naravna’ oz organska itd. Zato je dobro, ko nakupujete, da ste pozorni na določene besede, čeprav nikoli ne vemo točno, ali izbrani izdelek res ne vsebuje te snovi:

 • Narejeno iz recikliranega papirja
 • Brez formaldehida
 • Brez barvil
 • Brez stranskih živalskih produtov
 • Brez fosfatov

Poiščite dokaz
Kupujte izdelke, katerim lahko zaupate in preverite. Po navadi te izdelke pregledajo neodvisne agencije, s čimer je zagotovljena avtentičnost proizvoda ter standardi. Nekateri izmed verodostojnih certifikatov so: USDA Organic, Energy Star, Forest Stewardship Council certified, Rainforest Alliance certified, in Green Seal.

Zanesite se na strokovnjake

Na internetu obstaja več strani, ki opravijo delo namesto vas in vam podajo oceno določenih proizvodov, katere so pregledali strokovnjaki.

Torej, ko boste naslednjič videli privlačen oglas, najprej malo pobrskajte po spletu, kaj o tem izdelku menijo drugi uporabniki in organizacije in kaj resnično vsebuje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×