Shujševalne tablete

  Veliko ljudi prakticira razne diete, da bi ohranili idealno linijo. Nekateri pa v takšnih primerih posežejo tudi po raznih tabletah kot so prehrambeni nadomestki, za katere je rečeno, da bodo pomagali k vitkejši liniji. Vendar pa se dostikrat zgodi, da ti nadomestki niso to, za kar se predstavljajo.

  Dejstva o shujševalnih tabletah

  Shujševalnih tablet je danes na trgu ogromno, mnoge od njih pa vsebujejo dokaj podobne snovi. Zato smo izbrali nekaj najbolj pogostih in jih podrobneje opisali.

  Hoodia: Je izvleček afriške rastline in bi naj na naraven način zmanjševala apetit. To pa dokazujejo tudi raziskave izvedene na podganah. Vendar pa še ni bilo izvedene nobene raziskave, kako ta rastlina vpliva na ljudi, zato ne moremo vedeti, ali ima na človeka enak učinek, kot na živali.

  Izvleček zelenega čaja: Kemična sestavina zelenega čaja im. katheini bi naj imela nek učinek na metabolizem. Vendar pa je na to temo zelo malo raziskav, poleg tega pa so lahko učinki tega čaja variirajo od družbe do družbe različno – ljudje, ki ta čaj pijejo redno že celo življenje bodo bolj suhi, kot pa debelejši človek, ki se je šele pred kratkim odločil za uživanje te vrste čaja zaradi hujšanja.

  Hidroksicitrična kislina (angl. hydroxycitric acid) HCA – izvira iz jugovzhodnega azijskega drevesa, in naj bi zavirala apetit. Vendar pa je zgodba ista kot s hoodio, kjer ni bilo izvedenih raziskav, kako snov vpliva na človeka.

  Guar gum – je narejen iz  semena rastline “guar“ in jepogosto zamenjan za aditiv s podobnim imenom. Izvleček bi naj dajal občutek polnosti in na ta način zmanjšal željo po hranjenju. Vendar pa raziskave kažejo, da sam po sebi ne zmanjšuje teže, povzroča pa drisko, pline ter zaporo črevesja.

  PREBERITE TUDI:  Intervju: Nithi Subramaniam - Naše telo je sistem

  Če ste imeli to sezono zopet namen na hitro shujšati pred prazniki, potem raje dvakrat premislite, kakšno metodo boste uporabili. Še vedno je najbol zdrav nasvet glede hujšanja ta – jejte v zmernih količinah, ob pravi uri, poleg tega pa se predvsem več gibajte, morda pa je za vas primerna ločevalna dieta.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte