Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
ŽivaliSevernim jelenom primanjkuje hrane zaradi podnebnih sprememb

Severnim jelenom primanjkuje hrane zaradi podnebnih sprememb

MORDA VAS ZANIMA

Božič je že pred vrati, a zvesti Božičkovi pomočniki, severni jeleni, morda letos ne bodo mogli opraviti svoje naloge. Število severnih jelenov se namreč izjemno hitro zmanjšuje, kar naj bi bila posledica podnebnih sprememb, kot je razkrila pred kratkim objavljena študija britanske organizacije, ki se ukvarja z okoljsko problematiko. Podnebne spremembe so namreč krive za to, da pridejo severni jeleni vse težje do hrane.

- Oglas -

Severni jelen

Zmanjševanje telesne teže severnih jelenov

Bližajoči se prazniki za marsikoga pomenijo nevarnost za pridobitev odvečnih kilogramov, pri severnih jelenih pa česa takšnega ni mogoče pričakovati. V zadnjih 16 letih se je namreč povprečna teža odraslih severnih jelenov zmanjšala za 12 odstotkov.  To se morda na prvi pogled ne zdi veliko, a za severne jelene to pomeni ogromno težav pri razmnoževanju, občutno pa se zmanjšujejo tudi njihove možnosti za preživetje.

Višje temperature pomenijo omejen dostop do hrane

Povprečne temperature na področju Arktike so danes višje za 2,8 °C v primerjavi s tistimi pred stotimi leti. Višje temperature v času zime pomenijo tudi več dežja, zaradi česar prihaja do zmrzovanja snega. Led tako onemogoča severnim jelenom, da bi prišli do lišajev, ki predstavljajo enega njihovih najpomembnejših virov hrane. Teža severnih jelenov se zato postopoma zmanjšuje, mnogi pa zaradi hudega pomanjkanja hrane celo poginejo. Konec leta 2013 oziroma na začetku leta 2014 je zaradi dolgotrajnega stradanja na sibirskem polotoku Jamal poginilo kar 61.000 severnih jelenov. Čeprav se povprečna teža severnih jelenov zmanjšuje, pa po drugi strani narašča njihovo število, kar pomeni, da je konkurenca pri boju za hrano še toliko večja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×