Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Ekologija & okoljeV Sahari je po skoraj 40 letih zapadel sneg

V Sahari je po skoraj 40 letih zapadel sneg

MORDA VAS ZANIMA

Po 37 letih smo ponovno dočakali sneg v Sahari, ki velja za najbolj vroče področje na vsem zemeljskem površju, saj temperature zraka pogosto presežejo 50 °C. Za Saharo pa niso značilne le izjemno visoke temperature, ampak tudi zelo suh zrak. Nazadnje je v Sahari snežilo februarja leta 1979, in sicer zgolj pol ure.

- Oglas -

Sneg v puščavi

Osupljive fotografije pojava navdušile svet

Letošnji sneg, ki je zaradi vročine skopnel že naslednji dan, je ustvaril čudovit kontrast z rdečkasto peščeno podlago, zato so fotografije tega nenavadnega pojava, ki jih je posnel amaterski fotograf Karim Bouchetata, hitro zaokrožile po svetovnih medijih. Snežilo je sicer le na določenih območjih saharske puščave. Največ snega so bili deležni v alžirskem mestu Ain Sefra, obdanem z gorovjem Atlas, ki se nahaja na 1078 metrih nadmorske višine. Prav tam je snežilo tudi že omenjenega leta 1979.

Vzroki in posledice še precej nejasni

Sahara ima sicer že dolgo časa pomemben vpliv na podnebne spremembe. Pesek, ga iz puščave raznaša v različne dele sveta, naj bi povzročil občutne spremembe temperature oceanov. Znanstveniki še vedno nimajo natančnega pojasnila, zakaj je prišlo do sneženja v Sahari, prav tako pa ne morejo napovedati, kdaj je mogoče pričakovati ponovitev dogodka. V preteklosti naj bi bilo sicer v Sahari precej bolj vlažno, zaradi česar je bilo tam tudi precej več rastlinja, dokler se ni območje spremenilo v največjo puščavo na svetu. Pred nedavnim zapadli sneg bi bil lahko tako znak, da se podnebje v Sahari postopoma spreminja v svojo že preživeto različico.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×