ŽivaliNa lovu umrl zloglasni italijanski veterinar, ki je poziral ob mrtvih trofejah

Na lovu umrl zloglasni italijanski veterinar, ki je poziral ob mrtvih trofejah

MORDA VAS ZANIMA

Pred letom dni so na spletu zaokrožile fotografije 55-letnega italijanskega veterinarja in lovca Luciana Ponzettana, katerih pozira ob svojih trofejah, med katerimi so bili tudi lev, leopard in kozorog. V medijih je zdaj odjeknila novica, da se je Ponzetto med lovom v Italiji smrtno ponesrečil.

- Oglas -

Luciano Ponzetto

Neslavni italijanski veterinar je lovil ptice v gorah blizu italijanskega Torina, ko mu je spodrsnilo na ledu. Ponzetto je zgrmel 30 metrov globoko v sotesko in umrl na mestu, je sporočila italijanska policija. Reševalce je o nesreči obvestila oseba, ki je bila z njim na lovu, a so ti ob prihodu lahko samo potrdili njegovo smrt. Njegovo truplo so s helikopterjem prepeljali v tamkajšnjo bolnišnico.

Ponzetto je zaradi kontroverznih fotografij, na katerih pozira s svojimi trofejami, objavljenih na Instagramu novembra 2015, požel nemalo kritik in neodobravanja. Jezni uporabniki socialnih medijev so ga zasuli s sovražnimi sporočili, prejemal pa je tudi grožnje s smrtjo. Ponzetto jim je grozil s tožbo, ves čas pa je branil svoj hobi in bil mnenja, da veterinarsko delo »ni nekompatibilno z lovom, tako moralno kot profesionalno«.

Kljub njegovemu vztrajanju, da ni naredil ničesar narobe, je bilo breme svetovnega gneva, ki se je zgrnil nanj, preveliko. Ponzetto je bil tako primoran dati odpoved z mesta direktorja pasjega hotela. Pred svojo smrtjo je izjavil: »Vem, da nisem naredil ničesar narobe. Kritizirajo me ljudje, ki me ne poznajo. Vedno sem ljubil svoje delo in živali.«

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×