0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRazstrupljanje ledvic: napitki, ki spodbudijo proces prečiščevanja

Razstrupljanje ledvic: napitki, ki spodbudijo proces prečiščevanja

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice so izredno pomembne za odstranjevanje strupenih snovi iz našega telesa oziroma iz krvnega obtoka. Poleg tega pa ledvice sproščajo tudi tri zelo pomembne hormone, eritropoetin, renin in kalcitriol,skrbijo za uravnavanje krvnega tlaka ter sodelujejo pri tvorbi rdečih krvničk in sintezi vitamina D. Za dobro zdravje so tako nujne tudi zdrave ledvice. Kopičenje škodljivih snovi lahko sčasoma privede do preobremenjenosti ledvic, pa tudi jeter in drugih organov.

- Oglas -

Tako je zelo pomembno, da vsaj občasno poskrbite za intenzivno razstrupljanje ledvic oziroma da spodbudite njihovo sposobnost, da se prečistijo same. V osnovi je za zdrave ledvice zelo pomembno, da pijete veliko vode. Za temeljitejše razstrupljanje pa vam priporočamo tudi dodajanje različnih napitkov, ki so znani po svojih blagodejnih vplivih na ledvice. To je še posebej pomembno če opažate simptome, kot so izpuščaji, napihnjenost, otekanje nog, nerazumljivo poviševanje telesne teže, povečana utrujenost in pogoste okužbe sečil. Vse to so namreč lahko znaki, da vaše ledvice niso v najboljšem stanju.

Čaj iz regratovih korenin

Regratove korenine veljajo za odličen naravni diuretik, ki spodbudi tvorbo in izločanje urina. S tem pa lahko regratove korenine pripomorejo k razstrupljanju telesa in k razbremenitvi ledvic. Za pripravo čaja potrebujete približno 1 žličko posušenih regratovih korenin, ki jih prelijte z 2,5 decilitra vrele vode. Počakajte 5 minut, nato pa mešanico precedite in čaj popijte.

Razstrupljanje ledvic

Smoothie na osnovi zelene

Za izvrsten naravni diuretik velja tudi zelena, ki je zaradi tega prav tako ena izmed najboljših izbir, ko gre za čiščenje ledvic. Vzemite 2 stebli zelene, 1 kumaro, 1 korenček in nekaj vejic svežega peteršilja. Iz navedenih sestavin pripravite čistilni smoothie za ledvice. Če imate raje sok, vendar nimate sokovnika, lahko sestavine najprej zmešate v kuhinjskem mešalniku, nato pa smoothie precedite skozi gazo. Dobro ožemite in vaš sok je pripravljen!

- Oglas -

Peteršiljev čaj

Med sestavinami, ki poskrbijo za intenzivno razstrupljanje ledvic, ima seveda prav posebno mesto tudi peteršilj. Možnosti njegove uporabe so zelo raznolike. Lahko ga dodate številnim jedem, iz peteršilja pa je mogoče pripraviti tudi čaj za prečiščevanje ledvic. Žlico nasekljanega peteršilja prelijte z 2 decilitroma vode, ki ste jo predhodno zavreli. Pokrijte in po približno 8 minutah precedite. Za optimalne rezultate pijte po 2 skodelici peteršiljevega čaja dnevno.

Ingverjev čaj ali sok

Ingver je znan po številnih blagodejnih vplivih na naše zdravje, med katere sodi tudi to, da je zelo koristen za ledvice. Uživanje ingverjevega čaja in drugih napitkov iz ingverje pa med drugim poskrbi tudi za boljšo prebavo, kar prav tako pripomore k odstranjevanju škodljivih mikobov iz telesa. Za pripravo čaja uporabite 2 žlički naribane ingverjeve koreninice, ki ju prelijte s pol litra vrele vode. Počakajte 4–9 minut, odvisno od tega, kako močan čaj želite.

Čaj iz njivske preslice

Za zdrave ledvice lahko poskrbite tudi z uživanjem čaja iz njivske preslice. Gre za zelišče, ki poskrbi za prečiščevanje ledvic in tako pripomore k njihovemu učinkovitejšemu delovanju. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov je njivska preslica ena najboljših izbir, če se lotevate naravnega razstrupljanja telesa s pomočjo zelišč. Za 2,5 decilitra vrele vode uporabite 3 žlice posušene njivske preslice. Ko zelišče prelijte z vrelo vodo, počakajte 7–8 minut, preden mešanico precedite.

Koprivni čaj

Morda se vam zdi, da je tisto, kar je zdravo, običajno tudi drago. Vendar so rastline, kot je kopriva, izvrsten dokaz, da to še zdaleč ni pravilo. Koprive, ki v osnovi veljajo za obliko plevela, lahko naberete praktično povsod – možnosti njihove uporabe pa so osupljivo raznolike. Kot ste verjetno že uganili, so koprive izvrstne tudi za razstrupljanje ledvic. Sodijo namreč v skupino naravnih diuretikov, zaradi česar lahko uživanje koprivnega čaja tudi zmanjša tveganje za nastajanje ledvičnih kamnov. Če boste uporabili suhe koprive, vam priporočamo, da za vsako skodelico vode vzamete 2 žlički posušenih kopriv. Namakanje kopriv v vreli vodi naj traja približno 8 minut, preden se lotite precejanja napitka.

Pesin sok

Mnogi strokovnjaki za naravno razstrupljanje telesa priporočajo tudi uživanje pesinega soka, še posebej za prečiščevanje ledvic. Pesa je bogata z antioksidanti, ki so izredno pomembni za naše zdravje. Za boljši okus lahko soku rdeče pese dodate še malce ingverja. Po želji si lahko namesto soka privoščite tudi smoothie iz rdeče pese, kombinirane s poljubnimi sestavinami.

- Oglas -

Napitek iz redkvice z dodatki

Osnova za pripravo napitka za razstrupljanje ledvic je lahko tudi rdeča redkvica, ki je še posebej koristna za tiste, ki ste se že spopadli z ledvičnimi kamni. Redkvico kombinirajte z rdečim zeljem in zeleno. Iz sestavin lahko pripravite smoothie ali sok.

Brusnični sok

Vsi, ki ste se že kdaj soočili z okužbo sečil, verjetno veste, da je ena najboljših naravnih rešitev v tem primeru brusnični sok. Ta poskrbi za globinsko čiščenje ledvic in odstranjevanje mikroorganizmov, krivih za okužbe. Uživanje brusničnega soka ali čaja bi moralo biti tako pravzaprav del vaše vsakodnevne rutine, če želite poskrbeti za zdrave ledvice oziroma sečila.

.

NAJNOVEJŠE