0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPripravite si mazilo z aktivnim medicinskim ogljem za nego kože po pikih...

Pripravite si mazilo z aktivnim medicinskim ogljem za nego kože po pikih insektov

MORDA VAS ZANIMA

Piki komarjev in drugih insektov so v poletnih mesecih, ko preživljamo več časa v naravi, nekaj dokaj običajnega. Tudi če skrbite za ustrezno zaščito, se vam lahko občasno še vedno zgodi, da pride do pika. Poleg tega pa predstavlja poletna vročina tudi večje tveganje za kožne izpuščaje, ki so lahko včasih tudi posledica stika kože z določenimi rastlinami. Kaj torej storiti, da pomirimo kožo, preprečimo potencialne okužbe in pospešimo celjenje? Ena od možnosti so mazila, ki jih lahko kupite v lekarni, vendar pa imajo ta lahko tudi nezaželene stranske učinke. Predlagamo vam, da si letos pripravite lastno mazilo, ki vam bo pomagalo, če pride do pikov in podobnih težav. Izjemno učinkovito je lahko mazilo, katerega osnovna sestavina je aktivno medicinsko oglje. Ponujamo vam recept za pripravo tega izvrstnega mazila, še prej pa si poglejmo, zakaj je mazilo tako učinkovito.

- Oglas -
Koža piki žuželk

Čudežna moč vsestransko uporabnega medicinskega oglja

Najpomembnejša učinkovina mazila, s katerim lahko pomirite kožo po pikih insektov, je aktivno medicinsko oglje, ki ga lahko kupite v lekarni. Kot vam je morda že znano, je aktivno medicinsko oglje snov, ki lahko absorbira oziroma natančneje adsorbira različne strupene snovi iz telesa. Adsorpcija je proces, pri katerem se določena snov veže na površino druge snovi, v tem primeru na površino oglja. Tako se oglje pogosto uporablja za naravno zdravljenje okužb s hrano, saj lahko nase veže strupene snovi v telesu, ki se nato izločijo, veliko ljudi pa si z ogljem pomaga tudi pri občasnem razstrupljanju telesa. Manj znano pa je, da lahko oglje uporabimo tudi za nego kože.

Mazilo iz oglja, ki ga nanesete na kožo, bo nase vezalo strupene snovi, ki povzročajo srbenje oziroma draženje. Oglje pa lahko pomaga celo pri tem, da se hitreje izločijo morebitni delci stekla in drugih materialov, ki so se zataknili pod kožo. Tudi tovrstne nezgode so pogosto sestavni del preživljanja časa v naravi, zato vam priporočamo, da imate mazilo z medicinskim ogljem vedno pri roki. Seveda pa s tem možnosti uporabe aktivnega medicinskega oglja za naravno zdravljenje še zdaleč niso izčrpane. Oglje vam lahko med drugim pomaga pri različnih prebavnih težavah, na primer pri napihnjenosti in težavah s plini, ter pri zniževanju povišane ravni škodljivega LDL-holesterola v krvi, uporabno pa je celo za naravno beljenje zob.

Bentonitna glina poskrbi za še večjo učinkovitost mazila

Druga pomembna sestavina domačega mazila za nego kože v primeru pikov komarjev oziroma različnih insektov je t. i. bentonitna glina, ki naj bi imela največ zdravilnih lastnosti med vsemi vrstami gline. Tudi bentonitna glina spodbudi proces razstrupljanja, saj vsebuje zelo veliko mineralov, ki se lahko sprostijo v telo in nase vežejo strupene snovi. Pogosto se prav bentonitna glina priporoča za nego problematične kože, recimo v primeru atopijskega dermatitisa ali luskavice. Prepreči lahko alergijsko reakcijo, obenem pa deluje kot naravni antibiotik. Bentonitna glina v mazilu bo tako poskrbela za pomiritev razdražene kože in preprečila oziroma zaustavila okužbe.

- Oglas -

Uporabite jo lahko tudi v kopeli, ki bo razstrupila vašo kožo. Poleg vsega naštetega je bentonitna glina znana tudi kot zelo bazična snov, zato je koristna za razkisanje telesa, podobno kot aktivno oglje pa vam lahko bentonitna glina priskoči na pomoč takrat, ko vaša prebava ni takšna, kot bi si želeli. Omenili smo že, da gre za naravni antibiotik, kar pomeni, da lahko s pomočjo bentonitne gline uničimo številne škodljive bakterije, posledično pa pripomoremo h krepitvi imunskega sistema. Kot torej vidimo, sta aktivno oglje in bentonitna glina izjemno uporabni sestavini, ki vam lahko pomagata pri premagovanju številnih težav. Nekatere njune lastnosti so zelo podobne, pri čemer imamo v mislih predvsem vpliv na razstrupljanje telesa. Zaradi kombinacije obeh sestavin je domače mazilo za nego kože po pikih insektov, ki ga predstavljamo v nadaljevanju, izjemno učinkovito in bo poskrbelo za takojšnje rezultate.

Mazilo piki žuželk

Kako torej pripraviti mazilo?

Za pripravo mazila potrebujete:

  • 1 žlico aktivnega medicinskega oglja v prahu,
  • 1 žlico bentonitne gline,
  • 150 mililitrov mandljevega olja (uporabite lahko na primer tudi olivno ali kokosovo olje ali olje grozdnih pečk),
  • 20 kapljic eteričnega olja sivke.

Postopek priprave:

Če boste uporabili kokosovo olje, ga najprej stalite v posodici nad paro. V primeru uporabe olj, ki so pri sobni temperaturi v tekočem agregatnem stanju, pa jim lahko preprosto primešate glino, oglje in eterično olje sivke. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo, in mešanico nato premestite v stekleno posodico. Uporabite po potrebi. Ko kožo namažete s tem mazilom, ga je priporočljivo na koži pustiti čim dlje oziroma redno ponavljati nanose, saj bo rezultat tako najboljši. Pazljivi bodite le, da mazilo ne pride v stik z oblačili, saj bi lahko zaradi oglja na njih nastali madeži.

- Oglas -

Preberite tudi: Kostanjevo mazilo proti krčnim žilam – pripravite ga sami!

.

NAJNOVEJŠE