0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKostanjevo mazilo proti krčnim žilam – pripravite ga sami!

Kostanjevo mazilo proti krčnim žilam – pripravite ga sami!

MORDA VAS ZANIMA

Imate težave s krčnimi žilami? Odebeljene oziroma izbočene žile temno modre barve niso samo estetska ovira, ampak mnogim povzročajo tudi precej bolečin. Do pojava pride zaradi zmanjševanja elastičnosti sten krvnih žil, ki postajajo vse bolj oslabljene. Čeprav je pri mnogih ljudeh nastanek krčnih žil povezan z genetiko, pa lahko z določenimi vsakodnevnimi navadami močno zmanjšate tveganje, da bi se krčne žile pojavile.

- Oglas -

Izjemna moč narave v boju s krčnimi žilami

Tudi če se s krčnimi žilami že soočate, pa operativni poseg še zdaleč ni edina možnost, ki jo imate. Obstajajo izvrstne naravne metode za okrepitev vaših žil. Med najpogostejša tradicionalna zdravila za krčne žile zagotovo sodi divji kostanj. Iz njega je mogoče med drugim pripraviti zelo učinkovito mazilo, ki bo poskrbelo za občutno zmanjšanje izrazitosti krčnih žil. Zaradi vsebnosti escina pa je kostanjevo mazilo koristno tudi za odpravo celulita in nočnih krčev v nogah. Osnova za pripravo kostanjevega mazila je tinktura, za katero potrebujete le 2 sestavini!

Kostanjeva tinktura kot osnova mazila – kako jo pripravimo?

Za pripravo tinkture potrebujete približno 10 svežih kostanjev, ki jih narežite na čim manjše koščke, nato pa jih prelijte z vodko. Postavite na hladno, temno mesto, kjer naj se kostanj v alkoholu namaka približno 4–6 tednov. Na koncu precedite ter dodajte tinkturo izbranemu rastlinskemu olju, na primeru olivnemu ali kokosovemu, če želite bolj gosto mazilo. Za optimalne rezultate masirajte problematična območja s kostanjevim mazilom vsak dan.

Kostanjevo mazilo

Dodatni nasveti za preprečevanje in odpravo krčnih žil

  • Poskrbite za redno telesno aktivnost.
  • Med sedečim delom čim pogosteje vstanite in se razgibajte.
  • Nikoli ne sedite s prekrižanimi nogami.
  • Ohranjajte zdravo telesno težo.
  • Zmanjšajte uživanje kofeinskih napitkov in alkoholnih pijač.
  • Izogibajte se prekomernim količinam soli, predelani hrani in nasičenim maščobam.
  • Uživajte veliko hrane, bogate z vlakninami.
.

NAJNOVEJŠE