0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPri krčnih žilah si lahko pomagate tudi na naraven način

Pri krčnih žilah si lahko pomagate tudi na naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Krčne žile so resna zdravstvena težava, ki je bolj pogosta pri ženskah. Krčne žile so lahko indikator, da je okvarjen pretok krvi v telesu, zato je priporočljiv obisk zdravnika in morebitna operacija. Vseeno pa si lahko pri bolečinah, ki jih neredko spremljajo, dodatno pomagate tudi na naraven način.

- Oglas -

Krčne žile

Česen

Zaradi aktivne učinkovine alicina je česen učinkovit v manjšanju vnetij v žilah, ki jih povzroči slab pretok krvi. Redno uživanje česna je zato zelo priporočljivo pri pojavu krčnih žil. Pripravite si lahko tudi kremo, s katero si štirikrat na teden masirate kritične predele. Preprosto natrite nekaj česna in ga zmešajte z malo alkohola.

Jabolčni kis

Jabolčni kis je prav tako učinkovit pri pomirjanju simptomov. Namočite brisačo v kis in jo prislonite neposredno na krčne žile, pustite delovati nekaj minut. Lahko tudi premasirate boleče predele, vendar ne premočno, saj si lahko škodujete. Masirajte nežno in z občutkom.

- Oglas -

Aloe vera

Tudi aloe vera lahko pomaga ublažiti bolečine, ki spremljajo pojav krčnih žil. Aloe verin gel nežno masirajte na bolečih predelih in pustite, da deluje čez noč.

Še nekaj receptov

Zavrite metine, kamilične liste in lovorjev list v dveh litrih vode. Pustite pet minut. Potem lahko dobljeno mešanico uporabite na dva načina – nanesete na boleče predele ali pa tekočino prelijete v vedro in namakate noge, pri tem lahko dodate še sodo bikarbono.

V električnem mešalniku zmešajte gel aloe vere, jabolčni kis in korenje. Mešajte, da dobite gosto pasto. To nanesite na boleč predel, pustite da deluje pol ure in izperite s hladno vodo.

Še več nasvetov najtete tukaj.

.

NAJNOVEJŠE