Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljePreventivna omejitev uvoza zelenjave?

Preventivna omejitev uvoza zelenjave?

MORDA VAS ZANIMA

V Stranki mladih zeleni Evrope predlagajo prebivalcem, naj zaradi varnosti svojega zdravja, raje kot uvoženo, izbirajo zelenjavo slovenskih pridelovalcev.

- Oglas -

KumarePoleg tega pozivajo Vlado RS, da naj, v izogib možnih okužb s smrtonosno bakterijo Ehec, sprejme ustrezne ukrepe za zaščito slovenskega prebivalstva in omeji uvoz ter prodajo sveže zelenjave neslovenskega porekla na domačih policah, s čimer bi lahko v veliki meri preprečili možnost okužb s smrtonosno bakterijo. Začasna omejitev uvoza sveže zelenjave iz držav EU je lahko učinkovit ukrep, ki bo preprečil nadaljnje širjenje okužb in hkrati pozitivno vplival na slovenske pridelovalce zelenjave. V prid tej odločitvi govori tudi nedavna študija Zveze potrošnikov Slovenije o izredno slabi kakovosti uvožene ‘sveže’ zelenjave in sadja, na policah mnogih velikih trgovcev v Sloveniji.

Trend širjenja okužb po evropskih državah je naraščajoč, saj so do današnjega dne zaznali okužbe že v devetih državah znotraj šengenskega območja, zato pri SMS – ZELENI menijo, da so nujni ukrepi, na državni ravni, za zaščito vseh državljanov in preprečitev potencialne pandemije.

Predsednik stranke mag. Darko Krajnc tudi komentira:”Ob novem škandalu, ki si ga je zopet dovolila globalna prehrambena industrija in za katere bo neposreden vzrok ponovno nekje med neizmerno pogoltnostjo kapitala za dobičkom in skrajno neodgovornim intenzivnim kmetovanjem, želimo v SMS – ZELENI opozoriti tudi na izredno zaskrbljujoče dejstvo, da smo v samostojni Sloveniji zmanjšali samopreskrbo s kmetijskimi pridelki slovenskega porekla na manj kot 40%, ob tem pa veliko rodovitnih površin, namesto za oskrbo ljudi s hrano, namenjamo za silažo živine in še bolj absurdno za oskrbovanje subvencioniranega delovanja bioplinarn. To se mora spremeniti, potrebujemo strategijo samooskrbe s hrano!”.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×