[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePreventivna omejitev uvoza zelenjave?

Preventivna omejitev uvoza zelenjave?

MORDA VAS ZANIMA

V Stranki mladih zeleni Evrope predlagajo prebivalcem, naj zaradi varnosti svojega zdravja, raje kot uvoženo, izbirajo zelenjavo slovenskih pridelovalcev.

- Oglas -

KumarePoleg tega pozivajo Vlado RS, da naj, v izogib možnih okužb s smrtonosno bakterijo Ehec, sprejme ustrezne ukrepe za zaščito slovenskega prebivalstva in omeji uvoz ter prodajo sveže zelenjave neslovenskega porekla na domačih policah, s čimer bi lahko v veliki meri preprečili možnost okužb s smrtonosno bakterijo. Začasna omejitev uvoza sveže zelenjave iz držav EU je lahko učinkovit ukrep, ki bo preprečil nadaljnje širjenje okužb in hkrati pozitivno vplival na slovenske pridelovalce zelenjave. V prid tej odločitvi govori tudi nedavna študija Zveze potrošnikov Slovenije o izredno slabi kakovosti uvožene ‘sveže’ zelenjave in sadja, na policah mnogih velikih trgovcev v Sloveniji.

Trend širjenja okužb po evropskih državah je naraščajoč, saj so do današnjega dne zaznali okužbe že v devetih državah znotraj šengenskega območja, zato pri SMS – ZELENI menijo, da so nujni ukrepi, na državni ravni, za zaščito vseh državljanov in preprečitev potencialne pandemije.

Predsednik stranke mag. Darko Krajnc tudi komentira:”Ob novem škandalu, ki si ga je zopet dovolila globalna prehrambena industrija in za katere bo neposreden vzrok ponovno nekje med neizmerno pogoltnostjo kapitala za dobičkom in skrajno neodgovornim intenzivnim kmetovanjem, želimo v SMS – ZELENI opozoriti tudi na izredno zaskrbljujoče dejstvo, da smo v samostojni Sloveniji zmanjšali samopreskrbo s kmetijskimi pridelki slovenskega porekla na manj kot 40%, ob tem pa veliko rodovitnih površin, namesto za oskrbo ljudi s hrano, namenjamo za silažo živine in še bolj absurdno za oskrbovanje subvencioniranega delovanja bioplinarn. To se mora spremeniti, potrebujemo strategijo samooskrbe s hrano!”.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×