Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeDarko Krajnc o konoplji z Rickom Simpsonom in Dejanom Rengeo

Darko Krajnc o konoplji z Rickom Simpsonom in Dejanom Rengeo

MORDA VAS ZANIMA

Rick Simpson se je ob svojem prvem obisku Slovenije v preteklih dneh, v Lendavi sestal z mag. Darkom Krajncem, predsednikom Stranke mladih – zeleni Evrope (SMS – ZELENI) in Dejanom Rengeo, pomurskim biološkim kmetovalcem, agronomom ter poznavalcem in strokovnjakom za pridelavo konoplje.

- Oglas -

Darko krajnc, Rick Simpson, Dejan RengeoRick Simpson je zagovornik medicinske uporabe naravnega zdravila z izjemnim delovanjem, pridelanega, na povsem naraven način, iz prepovedane rastline konoplje. Kanadčan proizvaja olje z visoko vsebnostjo substance THC, ki je mnogim pomagalo rešiti zdravje in življenje, med drugim tudi onkološkim bolnikom v terminalni fazi. Pozivne učinke uporabe olja iz konoplje je dokazal tudi na lastni bolezni. Izjemnost  njegovega konopljinega olja je v tem, da lahko ta preparat v človeškem telesu ozdravi večino bolezni, ki jih imenujemo rak. Proti tumorsko aktivnost substance THC so v svoji študiji potrdili tudi znanstveniki na univerzi Harvard. Zaradi pravnih prepovedi in družbene stigme pa so študije koristnosti uporabe konoplje nadvse redke.

V Stranki mladih zeleni Evrope smo že dlje časa naklonjeni ideji legalizacije konoplje. Podpiramo dekriminalizacijo proizvodnje in uporabe konoplje v Sloveniji, tako v zdravstvene namene kot za osebno uporabo posameznika. Sprememba odnosa države in družbe do konoplje, ki je v našem prostoru prisotna že tisočletja, je potrebna, saj je njeno prepoved uporabe, proizvodnje in nelegalnega posredovanja nemogoče nadzorovati. Zavzemamo se za nadzorovano biološko proizvodnjo in uporabo te rastline tako za industrijsko proizvodnjo kot za proizvodnjo izjemnega preparata Ricka Simpsona, ki mora biti dostopno slovenskim bolnikom in uporabnikom.

Agronom in biološki kmetovalec Dejan Rengeo zagovarja stališče, ki ga uspešno sam uveljavlja v praksi, da lahko predstavlja proizvodnja konoplje izjemen razvojni potencial za pomursko regijo in tudi druge slovenske regije. Proizvodnja olja, ki ga je v Sloveniji predstavil Rick Simpson pa lahko za Slovenijo predstavlja izjemen naravni proizvod koristen za medicino in gospodarstvo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×