Zdravje & prehranaPospešite presnovo in izgubite odvečno telesno težo

Pospešite presnovo in izgubite odvečno telesno težo

MORDA VAS ZANIMA

Če se soočate s preveliko telesno težo, potem vam je jasno, kako težko je izgubiti odvečne kilograme in nato ustrezno telesno težo tudi vzdrževati. Ste vedeli, da lahko vplivate tudi na to, da med spanjem hujšate? Čas spanja je obdobje, ki ga večina navaja kot počitek. Pa vendar med spanjem naše telo še naprej deluje in vzdržuje pomembne telesne funkcije. Če pred spanjem zaužijete prava živila, ki spodbujajo metabolizem, in vklopijo postopek izgorevanja maščob, lahko med spanjem izgubite odvečno maščobo. V nasprotju z mnenji številnih nutricionistov (ki ne priporočajo hrane pred spanjem) lahko dejansko spodbudite hujšanje, če zaužijete pravo hrano.

Napitek za boljši metabolizem
- Oglas -

Ne pozabite, da se izguba telesne teže ne zgodi čez noč ali s čudežnim napitkom. Za izgubo telesne teže je treba imeti zdrav življenjski slog.

Zdrava prehrana

Treba je jesti zdravo in uravnoteženo prehrano, sestavljeno pretežno iz zdravih maščob, sadja, zelenjave in beljakovin. Vsako telo za zdravo delovanje potrebuje dovolj vitaminov in mineralov. Iz svoje prehrane je treba izključiti vso predelano hrano, sladkor in nezdrave maščobe. Treba je piti zadostne količine vode, lahko tudi nesladkanih čajev, nujno pa se je izogibati alkoholu in sladkanim pijačam.

Dovolj gibanja

Da dosežemo idealno telesno težo, se je treba veliko gibati. Če se s športom srečujete prvič, potem z aktivnostmi začnite postopoma. Hodite na sprehode, pojdite v gozd in raziskujte naravo. Kasneje lahko poskusite s tekom, pohodništvom, kolesarjenjem ali z različnimi vadbami.

Sproščanje

Gibanje na prostem izkoristite tudi za sproščanje. Tako se boste uspešno soočali tudi s stresom, ki je prav tako eden izmed dejavnikov povišane telesne teže. Poskrbeti morate za svoj duševni mir, saj se boste le tako dobro počutili v svoji koži. Z gibanjem in sproščanjem boste povišali raven srečnih hormonov.

- Oglas -

Najprej poskrbite za zdrav način življenja in vaše telo bo temu sledilo. Lahko pa pospešite presnovo in s tem izgubo odvečne telesne teže, če pred spanjem pojeste nekaj skute ali si pripravite napitek po spodnjem receptu.

Skuta

Skuta je mlečni produkt, poln beljakovin, ki telesu zagotavljajo konstatno in uravnoteženo količino energije. V krvni obtok se sproščajo počasi in pri tem ohranjajo uravnoteženo raven sladkorja / inzulina. Če jo zaužijete pred spanjem, se boste zbudili polni energije, ne da bi čutili potrebo po zajtrku.

Napitek

Naslednji recept bo spodbudil postopek izgorevanja maščobe, če ga zaužijete približno eno uro pred spanjem. Zmešajte naslednje sestavine in napitek spijte eno uro pred spanjem. 

  • sok limone;
  • žlička jabolčnega kisa;
  • peteršilj;
  • cimet;
  • nariban ingver;
  • med.

Preberite tudi: Za lažje hujšanje si pripravite vodo z lanenimi semeni in limono

NAJNOVEJŠE