0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZa lažje hujšanje si pripravite vodo z lanenimi semeni in limono

Za lažje hujšanje si pripravite vodo z lanenimi semeni in limono

MORDA VAS ZANIMA

Potrebujete malce pomoči pri spopadanju z odvečnimi kilogrami? Poseganje po shujševalnih tabletah ipd. zagotovo ni pametna rešitev. Po drugi strani pa obstaja nekaj povsem naravnih trikov, ki vam lahko nekoliko poenostavijo proces hujšanja. Eden najbolj priljubljenih v zadnjem času je pitje vode z dodatkom limoninega soka in lanenih semen.

- Oglas -

Limona in lanena semena

Manj lakote, hitrejši metabolizem in boljše zdravje

Zakaj prav omenjeni napitek? Tako limona kot lanena semena vsebujejo snovi, ki spodbujajo delovanje našega metabolizma. Še pomembneje pa je, da vam lahko napitek pomaga pri krotenju apetita. Predvsem lanena semena so znana kot izvrsten vir vlaknin. Seveda pa lahko nezanemarljivo količino vlaknin najdemo tudi v limonah. Tako nam daje napitek občutek sitosti, čeprav smo v resnici zaužili zelo malo kalorij. To pa je zagotovo izjemno koristno za lažje hujšanje. Seveda pa napitek ni koristen le za hujšanje, ampak vam lahko pomaga tudi do boljšega zdravja. Limone na primer vsebujejo veliko vitamina C, ki je zelo pomemben za krepitev imunskega sistema.

Poleg tega limone pomagajo pri zniževanju ravni sladkorja in škodljivega holesterola v krvi. S pogostejšim uživanjem lanenih semen pa boste poskrbeli za dodaten vnos maščobnih kislin omega-3, ki so med drugim znane po protivnetnem delovanju. Limone in lanena semena sodijo tudi med živila, izredno bogata z antioksidanti, ki znižujejo tveganje za številne kronične bolezni. Ne nazadnje pa je voda z dodatkom lanenih semen in limon odlična tudi za spodbujanje delovanja vaše prebave.

- Oglas -

Lanena semena z vodo

Kako pripraviti napitek?

V kozarec vode stresite približno 1 žličko lanenih semen in dobro premešajte. Nato dodajte še malo sveže iztisnjenega limoninega soka. Priporočljivo je, da napitek malce stoji, preden ga popijete. Pripravite si ga lahko večkrat dnevno. Pitje tega napitka je še posebej priporočljivo takrat, ko želite nekoliko podaljšati čas do naslednjega obroka. Namesto lanenih semen lahko po želji uporabite tudi semena chie, napitek pa si lahko pripravite tako z vročo kot s hladno vodo. Če opazite, da je postala vaša prebava skorajda prehitra, pa je priporočljivo, da količino popite vode z limoninim sokom in lanenimi semeni nekoliko zmanjšate.

.

NAJNOVEJŠE