Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaPametnejši dojenčki se zbujajo večkrat na noč in potrebujejo manj spanja

Pametnejši dojenčki se zbujajo večkrat na noč in potrebujejo manj spanja

MORDA VAS ZANIMA

Ena izmed najpogostejših pritožb, ki jih je mogoče slišati iz ust novopečenih staršev, je, da jim kronično primanjkuje spanja. Znano je sicer, da se dojenčki prebujajo večkrat na noč, vendar pa mnogi starši menijo, da je njihov primer vendarle ekstremen. Če se tudi sami spopadate s podobnimi težavami, vam bo zagotovo vsaj malce v tolažbo dejstvo, da so dojenčki, ki se ponoči zbujajo zelo pogosto, pozneje v povprečju inteligentnejši od svojih vrstnikov.

Sodobni starši pogosto zaskrbljeni povsem po nepotrebnem

- Oglas -

Po besedah profesorja Petra Fleminga, strokovnjaka za zdravje in razvoj malčkov, ki poučuje na Univerzi v Bristolu, naj bi raziskave kazale na visoko korelacijo med manjšo potrebo po spanju pri dojenčkih in poznejšo inteligentnostjo. Profesor Fleming obenem meni, da sodobni starši pogosto pričakujejo, da bo njihov dojenček spal skorajda brez prekinitev, nato pa so močno zaskrbljeni, če realnost pretirano odstopa od njihovih pričakovanj. Vendar pa človeški dojenčki preprosto niso »ustvarjeni« tako, da bi lahko spali dlje časa brez vmesnega zbujanja, s tem da so te prekinitve pri nekaterih še posebej pogoste.

Pametni dojenčki vedo, ob katerem delu dneva bodo dobili največ pozornosti staršev

Tudi zgodnje jutranje zbujanje naj bi bilo v določeni meri povezano z inteligentnostjo dojenčkov. »Pametni dojenčki« naj bi namreč precej hitro ugotovili, da lahko prav zjutraj dobijo največ pozornosti svojih staršev. Čez dan je namreč zaradi vseh drugih dražljajev pozornost staršev precej bolj razpršena. Tako se prilagodijo temu zaznavanju in vas zjutraj zbudijo precej prej, kot bi to morda želeli. Z biološkega vidika je to torej povsem normalno in smiselno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×