[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovSvetovalnicaNoče slišati o moji aferi

Noče slišati o moji aferi

- Oglas -

S fantom sva skupaj štiri leta. Bila sva si blizu in imela sva zelo lepo zvezo. Ampak kot pri vsaki zvezi je tudi pri nama zaškripalo, zato sva se lani odločila, da se za nekaj časa razideva in si dava malo časa zase. Narazen sva bila pet mesecev in v tem času sem se videvala z nekom drugim. Z njim sva imela tudi spolne odnose. Nato sva se s fantom odločila, da nadaljujeva z zvezo. Nisem mu povedala, da sem imela afero z drugim moškim, ampak mislim, da nekaj sumi. Zaradi tega se počutim zelo krivo in si želim, da bi lahko bila z njim spet odkrita. On pravi, da kar je bilo je bilo in da noče vedeti, kaj se je dogajalo vmes. Ne vem, ali naj mu povem ali ne. Počutim se grozno in misel na to, kar sem storila, me precej razjeda. Res si želim z njim pogovoriti se o tem.
– Vaša Bralka

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni! Kot ste zapisali, partner verjetno sumi, kaj se je dogajalo, vendar se je odločil, da ne želi vedeti podrobnosti. Po izkušnji, kot sta jo imela, je nekoliko težje znova vzpostaviti intimnost in zaupanje, vendar ni nemogoče. Zahteva nekaj dela in časa. Vaše izkušnje vas težijo in si želite olajšati vest, vendar vzemite v zakup partnerjevo odločitev in jo spoštujte. Poskusite sami predelati težavo, ki jo imate z bremenom slabe vesti. Izprašajte se, kako čutite krivdo in kako lahko sami shajate s tem, kar se je zgodilo. Zakaj zares čutite nemir in s čim se v resnici morate sprijazniti. Odkritost v odnosu je nujna, vendar preverite, kdaj ste odkriti zaradi sebe v upanju, da bo za vas poskrbel partner (in vas »odrešil« muk slabe vesti) in kdaj ste odkriti iz spoštovanja do partnerja.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×