Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
DomovSvetovalnicaJe prav, da sem ga zapustila?

Je prav, da sem ga zapustila?

- Oglas -

Pozdravljeni! Imam kar zapleten položaj. Prek spleta sem spoznala moškega, s katerim sva začela hoditi na zmenke. To je trajalo dva meseca, toda pred kratkim sem prekinila stike z njim. Nisem pa prepričana, ali sem storila prav. Gre za to, da sem precej na začetku izvedela od njega, da srečuje tudi druge ženske. Povedala sem mu, da mi to ni všeč, vendar nisem zahtevala, naj stike prekine. Ko sva se dobila naslednjič, mi je povedal, da je prekinil vse stike. Čez nekaj časa sem ugotovila, da ima dolgoletno zvezo na daljavo z žensko iz druge države. Spet sem nežno povedala, da mi to ni všeč. Ženska je imela prek družbenih omrežij tudi stike z njegovimi že odraslimi otroci, tako da je bilo vse skupaj precej zapleteno, vendar je prekinil tudi zvezo z njo. Vmes sem do njega razvila že zelo močna čustva, saj mi je posvečal veliko pozornosti kljub temu, da sva se malo videla (veliko je na službenih potovanjih po tujini). Pošilja mi darila in rože in mi nasploh vzbuja občutek, da sem zanj nekaj posebnega. Pred kratkim pa mi je povedal še za eno žensko v njegovem življenju, ki jo pozna že zelo dolgo in jo je zelo ljubil. Še vedno ohranjata stike prek spleta in se približno enkrat letno tudi srečata. Vprašala sem ga, kaj bi storil, če bi si ona želela zvezo z njim. Odgovoril je, da ne ve. Takrat sem se odločila, da prekinem najino zvezo, saj si z njim želim nekaj resnega, kar pa očitno ni zanesljivo. Sprašujem se, ali sem storila prav.
– Vaša Bralka

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni! Kot ste zapisali sami, gre za precej zapletene okoliščine, z veliko zgodovine in močnih medsebojnih povezav. Jasno je, da ste se z moškim želeli čim bolje ujeti in verjetno je bila to tudi njegova želja, vendar imata morda nekoliko različne načine vzpostavljanja in ohranjanja odnosov. Kar vas je tudi privedlo do tega, da zapustite odnos. Navsezadnje je najpomembnejše to, kako se počutite v zvezi s svojo odločitvijo. Po vašem opisu sodeč, ste bili do neke mere odprti za njegov način vstopanja v odnose, saj ste se z njim dobro ujeli in posledično se vam je tovrsten kompromis zdel vreden. Na neki točki pa je pretehtalo to, da bi bilo potrebnih preveč kompromisov, s katerimi se ne bi več dobro počutili. Skratka, bili ste v stiku s tem, do katere mere lahko greste (in vsak ima svojo mero, ki jo je nujno upoštevati), in ko takšna pot naprej ni bila več možna, ste položaj zapustili. To je precej dober razlog, da svojo odločitev vidite kot pravilno. Seveda pa gre tu tudi za žalovanje za izgubljenim odnosom, kar pač traja nekaj časa. Pustite si ta čas.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×